Sfeerimpressie Balgevoel
Sfeerimpressie Balgevoel Foto: Tymen Stolk Fotograaf

Spelmiddag Balgevoel een groot succes

BERGEN OP ZOOM - Woensdag 4 januari, was het zover. Het evenement balgevoel, georganiseerd door korfbalvereniging Scheldevogels vond plaats in sporthal Tuinwijk. Het werd een groot succes. 


Onder het mom van samen sporten, bewegen en behendigheidsspelletjes doen, genoten ruim 100 kinderen van deze balspellenmiddag. Deze kinderen zijn op allerlei manier getriggerd om mee te komen doen. Een grootschalige flyeractie in diverse wijken. Eigen jeugdleden hebben reclame gemaakt. Social media werd gebruikt en aan vakleerkrachten lichamelijke opvoeding was gevraagd het evenement te promoten.

De balspellenmiddag werd voor het eerst georganiseerd en is meer dan zo maar een leuke activiteit in de kerstvakantie. Ook het tegengaan van beweegarmoede, gezondheid en het sociale aspect van samen sporten zijn voor ons belangrijk. Korfbal neemt in het beweegaanbod in Bergen op Zoom een bijzondere plaats in. Korfbal is een echte teamsport. De enige sport ook waarbij mannen en vrouwen in gemengde teams samen spelen. Er werd naar hartenlust gesport in het winterse thuishonk. Want dat is ook korfbal. In het voor- en najaar buiten op de Staakberg en in de winter binnen in de sporthal. Helaas is de sport niet zo bekend bij het grote publiek. Daarom heeft Scheldevogels deze reclame ook nodig in het voortbestaan en in de groei van de vereniging. Natuurlijk was deze middag ook bedoeld om nieuwe leden te werven. We hopen dan ook, dat we een hoop van de aanwezige kinderen terug zullen zien. Scheldevogels heeft zicht op de beste manier proberen te promoten. Hiervoor waren er zeker 40 vrijwilligers beschikbaar om alle spellen in goede banen te leiden. 

Het programma bestond uit 3 blokken, waarbij het eerste deel voor iedereen gelijk was. Behendigheidsspelletjes en een echte stormbaan. In het tweede en derde deel werd er onderscheid gemaakt tussen de 3 t/m 5 jarige en de 6 jaar en ouder. De jongste kinderen gingen verder in de KangoeroeKlub. Zij deden spelenderwijs sporten en sloten af met luisteren naar een mooi verhaal over de kangoeroe. Ook hadden zij een meet en greet met de Kangoeroe. Voor de oudste kinderen was er een estafetteparcours uitgezet en werd en geƫindigd met een echt potje korfbal tegen de vrijwilligers. Tussen de blokken door was er tijd voor wat versnaperingen. Deze werden mogelijk gemaakt met steun van de Rotary en het bedrijfsleven. Al met al, vele lachende gezichten aan het eind van de dag. En een tevreden organisatie. Wij kijken terug op een mooie middag. Met kinderen uit Bergen op Zoom en Halsteren. Er staan ook vervolgactiviteiten op het programma. Kijk hiervoor op de volgende website www.scheldevogels.nl/meedoen

Op 14 januari wordt de competitie hervat. Alles is in sporthal Tuinwijk. 10:30 uur Training KangoeroeKlub; 11:40 uur Scheldevogels E1-Terda E1; 12:45 uur Scheldevogels A1-ONDO A2; 15:00 uur Scheldevogels 3-DVS 5; 16:30 uur Scheldevogels 1-Keep Fit 1.[n]