BadmintonBoZ-speler Denise (tweede van rechts) scoorde als teamoudste liefst drie winstpunten voor haar team.
BadmintonBoZ-speler Denise (tweede van rechts) scoorde als teamoudste liefst drie winstpunten voor haar team. Foto: BadmintonBoZ | RECHTENVRIJ

BadmintonBoZ-kopstuk Denise echte topscoorder

BERGEN OP ZOOM - Gelijk siervuurwerk schoten de teams van BadmintonBoZ uit de shuttlekoker tijdens de eerste competitiezondag van 2023. De hoofdmacht van de Bergse badmintonclub versloeg haar Kruiningse gasten met 6-2 in Sportcentrum De Karmel.


Op zondagmorgen 8 januari stonden er drie thuiswedstrijden op het programma voor de thuisspelende teams van Badminton Bergen op Zoom. Team 1 en 2 ontvingen respectievelijk Rillandia Smashers 2 en 3 en team 4 verwelkomde Boomgaardshoek 4.


Afgetekende winst voor team 1

Het vlaggenschip is actief in de vijfde divisie en bekleedt daarin de tweede plek met 48 punten. Tegenstander Rillandia Smashers 2 is nummer vijf in de poule en daar bracht het 6-2 verlies tegen BadmintonBoZ-1 geen verandering in.

Het mannendubbel van Jeroen en Timo ging met 19-21 en 20-22 verloren en ook Natasja kwam in haar singel niet voorbij haar Zeeuwse opponente (tweemaal 16-21). Alle andere partijen werden daarentegen gewonnen, waarbij Timo's enkelpartij een echte uitbijter was. Won hij verrassend de eerste game met 21-18, moest hij eieren voor zijn geld kiezen in de tweede (11-21). Gelukkig zette de bebrilde badmintonner vervolgens 21-19 op het scorebord.

Organisatietalent Denise was niet alleen goed voor drie gewonnen partijen, maar ook voor twee zelfgebakken versnaperingen tijdens de derde helft. Kenschetsend voor de waarde die de badmintonclub hecht aan de spreekwoordelijke derde helft, waarin met tegenstanders onder het genot van een drankje teruggeblikt wordt op de gespeelde wedstrijd.


Wederom maximale score voor team 2

Elders in thuishonk De Karmel kruiste team 2 de rackets met Rillandia Smashers. 

Het thuisteam staat fier bovenaan in de zesde divisie, terwijl de Kruiningezen rode lantaarndragers zijn.

In geen van de partijen werd het echt spannend, louter Marleen besloot op badmintonexcursie te gaan tijdens de slotfase van haar tweede game. Gelukkig rondde ook zij haar partij winnend af (21-17, 24-22), waardoor er weer 8-0 op het wedstrijdformulier genoteerd kon worden. Winnen is het devies van BadmintonBoZ-2, zoveel is duidelijk.


Vaste invallers helpen team 4

Team 4 van BadmintonBoZ speelt haar wedstrijden in de achtste divisie en doet dat elke week met meer en meer verdienste. Gelijk eerdere sportieve confrontaties kon het team zondagochtend tegen Boomgaardshoek 4 bouwen op de atletische vindingrijkheid van zowel Chantal als Erik.

Het vrouwendubbel van Astrid en Chantal was als de weg naar Rome: lang, bewerkelijk, maar met een prachtige eindbestemming (21-14, 18-21, 21-12). 

De verliespuntjes kwamen voor rekening van Astrid en Gerardo in hun enkelpartijen en gemengddubbel. Voor treurnis was echter geen reden, want met vijf gewonnen partijen had het team de winst alsnog behendig binnen gehengeld.


Uitslagen

Team 1-Rillandia Smashers 2: 6-2 (winst), team 2-Rillandia Smashers 3: 8-0 (winst), team 4-Boomgaardshoek 4: 5-3 (winst). 

Via de website badmintonboz.nl/competitie volg je van elk team de gedetailleerde uitslagen.[n]