Afbeelding
Foto: Daniel Rothuizen

Door misstanden bij The Voice viel droom van Bergse Daniël in duigen

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Opgegeven worden door je beste vriend, tussen duizenden aanmeldingen naar de audities mogen komen en alle stoelen van de juryleden gedraaid krijgen. Voor de Bergenaar Daniël Rothuizen was het een droom die uitkwam. Maar na maandenlange opnames werd het twaalfde seizoen van The Voice of Holland gecanceld. “Begrijpelijk maar toch ontzettend jammer.” 

Hij is geen slachtoffer, maar behoort wel tot een van de gedupeerden van het Voice-schandaal. De 23-jarige Daniël Rothuizen overtuigde de jury in de auditieronde met een Engelstalige versie van Oceaan van Racoon. Omdat zijn aflevering net een halve dag op Videoland stond is het geen geheim meer dat zijn deelname niet beperkt bleef tot de auditieronde. Maar meer mag hij niet vertellen. Ondanks alle negatieve publiciteit rondom het programma, kijkt Rothuizen positief terug op zijn deelname. “Ik keek zelf altijd naar The Voice of Holland en het was dan ook altijd een droom om mee te doen. Omdat ik zelf de stap niet durfde te zetten hebben mijn beste vriend en toenmalige vriendin mij opgegeven.” Dat Daniël tussen de duizenden aanmeldingen uitgenodigd werd voor de auditieronde, had hij niet verwacht. “Er zijn natuurlijk nog heel wat voorrondes vooraf aan zo’n auditie die je ziet op televisie. Die voorrondes gingen beter dan verwacht en ineens werd ik uitgenodigd om auditie te komen doen. Ik vond dat echt al een hele stap.” 

Vanaf het moment dat Rothuizen bekend mocht maken dat hij onderdeel zou zijn van het programma, werd hij overladen met positieve reacties. “Tijdens de opnames wisten een paar mensen het. Dat was ontzettend fijn want dan sta je er niet alleen voor. Maar toen het voor het grote publiek naar buiten kwam kreeg ik alleen maar positieve en lieve berichten.” Een paar uur later ontving hij opnieuw evenveel berichten. “Het was de ochtend nadat ik bekend mocht maken dat ik meedeed aan het programma en mijn Whatsapp was ontploft. Ik las in een krantenartikel dat het programma niet meer uitgezonden zou worden. Mensen om me heen stuurden me berichten met vragen of ik wist hoe het zat, en of mijn auditie nog uitgezonden zou worden.” Toen nog onduidelijk maar inmiddels stukken minder, het twaalfde seizoen zal waarschijnlijk niet meer gepubliceerd worden. Voor Daniël is dat ontzettend balen. “Natuurlijk ging de aandacht naar de slachtoffers, en terecht. Maar ik heb daar bijna een jaar rondgelopen en kan er alleen maar positief op terugkijken. Het is gewoon zo zonde dat er een paar rotte appels tussen zaten.” 

De Bergenaar blijft voorlopig doorgaan met muziek maken en hoopt begin dit jaar zijn eigen nummer uit te brengen. “Mijn droom is om binnenkort op te kunnen treden en mensen blij te kunnen maken met mijn passie. Ik hoop dat ik met mijn connecties en via social media mijn muziek bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht kan brengen.” 

Het niet uitgezonden seizoen mag wat Daniël betreft alsnog uitgezonden worden. “Maar wel met de nodige aanpassingen. Het kan natuurlijk niet uitgezonden worden zoals het was. Maar al mijn mede-kandidaten en voor de mensen achter de schermen zou het denk ik mooi zijn als het toch nog ergens te zien zou zijn. Zij zijn ook gedupeerden en het is zonde dat nu het hele programma zo negatief afgestempeld wordt.” Als ik hem vraag of hij nog een keer zou willen deelnemen, zegt hij ja. “Ik heb gewoon een hele leuke tijd gehad. Ik heb echt mijn best gedaan en ik ben tevreden met het werk wat ik daar heb neergezet. Ik zou het heel tof vinden dat ik dat zou kunnen delen met mensen.”