Yfke Goossens won Goud bij de jeugd in Goes.
Yfke Goossens won Goud bij de jeugd in Goes. Foto: Sportschool Shintai

Shintai judoka's behalen 18 ereplaatsen in Goes

BERGEN OP ZOOM - Afgelopen weekend namen maar liefst 27 Shintai Judokas deel aan het oliebollen toernooi in Goes. Voor vele van hen was het hun allereerste judotoernooi. 18 Shintai judoka’s wisten zich op het podium te knokken en een ereplaats te bemachtigen.


De toppers van de dag waren Ryan Geers, Sander van de Hoogen, Thijm van Tilborg en Yfke Goossens. Zij wisten al hun partijen te winnen en zo kampioen te worden in hun poule. 

Zilver was er voor Dylan Roosendaal, Liv van Loenhout, Mees Schuurbiers, Milan de Hamer, Ricky Musters, Tibeau van Loenhout en Tomas Radziscowski. 

Brons werd behaald door: Iris Nuijten, Ismail Abou Ayashi, Luka Mathatadze, Remco Ton, Simon Ton, Thijs van de Velden en Ward de Caluwe.

Eervolle vermelding voor: Gijs Franken, Hidde de Vriend, Ibrahim Abou Ayashi, Maik Lozekoot, Morris de Caluwe, Oliver Suijkerbuijk, Sander van de Klooster, Sara Bakhit, Stefan van de Klooster.

Op dezelfde dag werd ook het open internationale Rotterdamse judokampioenschap georganiseerd. Lieve van de Rijzen behaalde op dit zwaar bezette toernooi het Goud in de klasse -15 jaar tot 48 kg. Een prachtige prestatie voor dit jeugdige judo talent.[n]