Afbeelding
Foto: Sanne Brusselaars

De intensieve, uitputtende indoor cycling marathon symboliseert voor Heroes for Heroes het gevecht dat kankerpatiënten vaak dagelijks en maandenlang leveren in de strijd voor leven of dood.


In de sport zijn er veel sporters die maandenlang alles geven/alles opzij zetten om de finish te halen, maar ondanks al die inspanningen de finish nooit halen. Helaas geldt dit ook voor velen die, ondanks hun zware gevecht en opofferingen, de strijd tegen kanker niet kunnen winnen. Dat is wat Heroes for Heroes inspireert, motiveert en waar we tijdens het evenement bij willen stilstaan. 

Richard fietst dit jaar voor de negende keer mee aan de marathon. Waar veel deelnemers een paar uur deelnemen, fietst Richard de volledige acht uur durende marathon mee. "Het is super om weer mee te fietsen dit jaar. Het is echt als thuiskomen. Ik zie hier allemaal bekende gezichten dus het is ontzettend gezellig onder elkaar." Als ik hem vraag of hij er klaar voor is, is hij daar heel zeker over. "Zeker weten! Ik heb een goede basisconditie dus het moet goed komen. De eerste uren gaan altijd met gemak, maar halverwege is het toch een klein beetje aftellen. Het einde halen is geweldig", aldus Richard. Op deze manier een bijdrage leveren aan het goede doel is belangrijk voor Richard. "Ik ben zelf door de jaren heen helaas veel mensen verloren aan de rot ziekte kanker. Voor mij is het daarom ook zeker een emotionele rit, maar ik ben blij dat ik me op deze manier kan inzetten voor het goede doel." [n]