Fanatieke spelers strijden om de aller hardste smash.
Fanatieke spelers strijden om de aller hardste smash. Foto: BadmintonBoZ | RECHTENVRIJ

Snelste racketsport ter wereld bij BadmintonBoZ

BERGEN OP ZOOM - In het nieuwe jaar 2023 heeft Badminton Bergen op Zoom al verschillende nieuwe leden mogen verwelkomen bij de club. Voor wie BadmintonBoZ nog niet kent: de fusieclub is op 29 maart 2022 opgericht en de leden zijn stuk voor stuk verknocht aan de snelste racketsport ter wereld.


Weinig Nederlanders weten dit, maar de hardste smash bij badminton gaat nog véél sneller dan de Formule 1 bolide van Max Verstappen op absolute topsnelheid. Dat is niet alleen ongelooflijk gaaf om te zien, het is nog veel toffer om te doen. Kijk op de website badmintonboz.nl/tijden voor een overzicht van de speelmomenten voor jeugd en volwassenen.

Als sportvereniging zorgt Badminton Bergen op Zoom voor een breed aanbod binnen de Bergse gemeentegrenzen: recreatief en wedstrijdbadminton voor kinderen vanaf 7 jaar t/m volwassenen tot ruim in de 80. Met gezellige spelersgroepen overdag, in de avond en in het weekend is er voor iedereen ruimte. Sportcentrum De Karmel is daarbij het vertrouwde vaste thuishonk voor de meeste spelersgroepen.

Elke donderdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur is sporthal De Boulevard de sportieve verzamelplek van de spelersgroep Sport Overdag van BadmintonBoZ. Deze vitale 55+'ers genieten wekelijks van leuke potjes badminton en fijne sociale contacten. Kijk op de website badmintonboz.nl/kennismaken voor handige informatie.


Uitslagen

De teams van BadmintonBoZ zijn actief in de bondscompetitie van Badminton Nederland en hebben ook afgelopen week weer volop wedstrijden gespeeld in Brabant en Zeeland. Dat ging met wisselend succes, maar met onverdeeld spelplezier en sportief vuurwerk.

Uitslagen: Team 1-Groene Ster 1: 8-0 (verlies), team 2-'t Pluumpje 2: 1-7 (winst), team 3: Marathon 1: 5-3 (verlies), team 4 -Selecta 2: 6-2 (verlies). Op de website badmintonboz.nl/competitie vind je van elk team het wedstrijdschema en de gedetailleerde uitslagen. Iedereen is welkom om langs te komen in Sportcentrum De Karmel.


Competitiespelers gezocht

Voor seizoen 2023-2024 is Badminton Bergen op Zoom op zoek naar spelers, zowel heren als dames, die graag competitie willen spelen. Er is ruimte vanaf vijfde divisie en lager. Contact opnemen kan via de website badmintonboz.nl/contact of door een e-mail te sturen naar info@badmintonboz.nl.[n]