Woensdag 18 januari

Tentoonstelling 'Schaduwdialoog'

12:00 | Galerie Arsis

Tentoonstelling ‘Schaduwdialoog’ in Galerie Arsis, Zuivelplein 5 in Bergen op Zoom, te zien tot 29 januari. Open: vrijdag, zaterdag en koopzondag van 12.00-17.00 uur. Acht kunstenaars werken samen in het Blanco, waarbij ze op elkaars werk reageren. Werkend naar het thema ‘Schaduwdialoog’ kiezen de kunstenaars om andere wegen te bewandelen in het creatieve proces dan gewoonlijk. Bijzonder is, dat er ook aan kunstwerken in worden wordt gewerkt waaraan bezoekers kunnen deelnemen.

 

Donderdag 19 januari

Expositie Jack Withagen

11:00 | Markiezenhof

In Brasserie La Pucelle, gevestigd in stadspaleis het Markiezenhof, zijn schilderijen te zien van de Bergse schilder Jack Withagen. De expositie omvat 13 schilderijen die vrij te bezichtigen zijn tijdens openingsuren van de Brasserie. Historische figuren, elegante modellen en bezochte plekken in de wereld vormen de basis van de werken. De expositie loopt door tot eind mei 2023.


Bergse kunstenaars tonen nieuw werk bij Gallery Lukisan

11:00 | Gallery Lukisan

INFINITY - THE END is een tentoonstelling met recente werken van de kunstenaars Annemarieke van Peppen (Bergen op Zoom) en Olexandr Pinchuk (Oekraine/BoZ), muziek door Mo Rooneh (Jacco Lauret).10 december - 28 januari, Gallery Lukisan, Moeregrebstraat 72,4611 JD Bergen op Zoom, open: do-za 11-17 uur, www.lukisan.art

 

Augustalaan gaat opfleuren

15:30 | Augustalaan

Donderdag 19 januari, 15.30 uur wordt door bewoners en verdere enthousiastelingen gestart met het beplanten en zaaien van een toegewezen strook van de Austalaan die door de gemeente is vrijgegeven. Het startsein zal gegeven worden door dhr. Louis van der Kallen, gemeenteraadslid voor de BSD. Iedereen is welkom om dit mee te beleven en zo mogelijk bij te dragen. Zie ook Face Book Augustafleurtop.

 

Vrijdag 20 januari

Thema-ochtend autisme in het gezin

10:00 | De Wittenhorst

Op 20 januari organiseert AIC Bergen op Zoom de thema-ochtend “Autisme in het gezin”. Tijdens deze ochtend zullen we de film “Een verrassend begin” vertonen. Deze film gaat over het dagelijkse leven (thuis, op school en scouting) van een gezin met twee zonen met autisme en over de manier waarop de ouders met de diagnose om zijn gegaan. Na de film gaan we samen in gesprek, wat is herkenbaar, hoe ga je er zelf mee om. Locatie: de Wittenhorst, Lindelaantje 1, 4661 JK Halsteren. Aanvang 10.00-12.00 uur, deur open vanaf 9.45 uur. Uiterste inschrijfdatum: 19 januari 16.00 uur. Opgeven kan via www.nva-nb.nl

 

Zaterdag 21 januari

Treinbeurs het Bergs Lijntje

10:00 | 

Zaterdag 21 januari organiseert het Bergs Lijntje een trein beurs van 10.00 tot 16.00 uur. Locatie Bernadettestraat 4 Bergen op Zoom. Inlichtingen: 06-44700139.

 

Nieuwjaars-orgelconcert

16:00 | Gertrudiskerk

Op zaterdag 21 januari is er om 16.00 uur onder auspiciën van de Gertrudis Cultuurstichting (GCS) in de Bergse Gertrudiskerk als verlaat Nieuwjaarstreffen een concert op de orgels door Janno den Engelsman. Het afwisselend concert is bedoeld als Nieuwjaarstreffen met na afloop Glühwein en chocomel! Eenieder is welkom. Aanvang 16.00 uur. De gebruikte kerkingang is die aan de zijde van de Kerkstraat.

 

Zondag 22 januari

Preek van de Leek

10:00 | Ontmoetingskerk

Mw. mr. Ina Adema houdt op zondag 22 januari in de Ontmoetingskerk, Bergen op Zoom, haar Preek van de Leek. Mw. Adema is sinds oktober 2020 Commissaris van de Koning in onze provincie. Het is mooi dat zij een Preek van de Leek wil houden. En…natuurlijk is zij op zeer veel maatschappelijke terreinen helemaal géén leek! Die term wijst alleen op het feit dat zij geen theologische opleiding heeft gedaan. Ds. Wim Lolkema leidt de kerkdienst waarin mw. Adema haar Preek houdt. Ontmoetingskerk, zondag 22 januari, aanvang 10.00 uur.

 

Mannenkoor De Kanaken

15:00 | Café De Mortier

Mannenkoor De Kanaken verzorgt op zondag 22 januari in samenwerking met Tyrconnell een explosief optreden in Café-Zalen De Mortier, Dubbelstraat 66-68 in Bergen op Zoom. Vanaf 15.00 uur wordt er gespeeld en gezongen. Toegang gratis.

 

Nieuwjaarsconcert Bill Bounders Orchestra

15:00 | Den Enghel

Traditioneel Nieuwjaarsconcert verzorgd door de Bergse bigband formatie Bill Bounders Orchestra (BBO). Het nieuwe podium in Den Enghel biedt de toehoorders nog meer luistergenot. De band heeft daar de beschikking over een volwaardig podium, zodat het programma nog beter tot zijn recht komt. Traditionele swingnummers worden afgewisseld met moderne arrangementen en Latin nummers. Gastvocalist: Lisette Spee. Aanvang 15.00 uur, zaal open vanaf 14.30 uur. Toegang gratis.


Maandag 23 januari

Alzheimercafé

19:30 | Woonzorgcentrum Het Nieuwe ABG

Op maandag 23 januari is er een nieuwe bijeenkomst van het Alzheimercafe in het Nieuwe ABG, aanvang 19.30 uur. Het thema van de avond is Samen aan tafel. Deze avond gaan we in kleine groepjes uiteen en in gesprek over o.a. hoe de feestdagen zijn verlopen. Wat zijn in de achterliggende maanden de ervaringen met de ontmoetingen in het Alzheimercafe geweest, helpt het bezoek de bezoekers bij het samen optrekken in het proces van dementie? Aanvang 19.30-21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.