Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen op Zoom

20 sollicitanten naar functie burgemeester van Bergen op Zoom

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Ina Adema, maakt vandaag bekend dat er 20 sollicitanten naar het ambt van burgemeester van de gemeente Bergen op Zoom zijn. 

Er zijn 20 sollicitanten naar het ambt van burgemeester van gemeente Bergen op Zoom. Dat maakt de commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Ina Adema, bekend. Het gaat om 8 vrouwen en 12 mannen. Onder hen zijn 18 (oud) burgemeesters en wethouders. Twee kandidaten zijn afkomstig uit de particuliere sector of hebben een vrij beroep. Zij combineren dat vaak met een of meerdere bestuurlijke functies. 

Burgemeester Frank Petter
De huidige burgemeester, Frank Petter, maakte vorig jaar bekend dat hij per 1 juli 2023 stopt als burgemeester van Bergen op Zoom. Na het zomerreces is een vertrouwenscommissie die bestaat uit fractievoorzitters uit de gemeenteraad, de griffier, de gemeentesecretaris en wethouder Dominique Hopmans, aan de slag gegaan om voorbereidingen te treffen voor de zoektocht naar een nieuwe burgemeester.

Dat Frank Petter zal stoppen als burgemeester is voor hem en zijn vrouw Elma geen reden om te vertrekken uit de Markiezenstad. “We hebben hier een prachtig plekje gevonden. Ons huis past bij ons als een warme jas. Tussen de natuur en de stad in. We zijn echt van Bergen op Zoom gaan houden.”