Donderdag 19 januari was de eerste repetitie
Donderdag 19 januari was de eerste repetitie Foto: The MusiCompany

De voorbereidingen zijn begonnen: Fame! in november in theater de Maagd

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - The MusiCompany is nog maar net klaar met de voorstellingen van All Shook Up, maar zijn alweer begonnen met de volgende voorstelling. In november 2023 staat er vier voorstellingen op de planken in theater De Maagd. Dit jaar met de nieuwe voorstelling Fame! 

“Dé hit van de legendarische film en TV-serie uit de jaren ’80. Zelfs nu hoor je het door iedereen herkenbare nummer Fame nog met enige regelmaat uit de radio schallen. Door het overweldigende succes kon ook een musical over dit verhaal niet uitblijven. In 1995 werd deze voor het eerst opgevoerd in het Victoria Palace Theatre in Londen. Sinds deze eerste opvoering is de musical door ruim 3 miljoen mensen wereldwijd gezien!”, aldus de vereniging. 


Het verhaal
Fame speelt zich af op de High School for the Performing Arts in New York. Alle nieuwe leerlingen zijn door de audities gekomen en beginnen aan hun ‘Freshman Year’. Naast de reguliere vakken is er uiteraard veel tijd en aandacht voor dans-, muziek- en toneellessen. Tijdens de vier jaar durende schoolperiode spelen verschillende verhaallijnen een rol; ontdekken leerlingen hun kwaliteiten, maar worden ze ook geconfronteerd met hun eigen kwetsbaarheid. De afsluiting van het ‘Senior Year’ gebeurt met een imponerend examen optreden waar zij al het geleerde laten zien!


Alweer de elfde musical van TMC
De musical Fame stond al een tijd hoog op het verlanglijstje van The MusiCompany. 2023 is het jubileumjaar van de vereniging en wat is er mooier dan een jubileum vieren met een knaller van een musical! Fame past in het feelgood genre dat The MusiCompany zo goed ligt. “Dit jaar zijn er wederom nieuwe leden die in de spotlights staan, maar straalt het ensemble ook zoals u van ons gewend bent.”

“We hopen u te verwelkomen tijdens een van de vier voorstellingen begin november 2023 in theater De Maagd.” Kaarten zijn vanaf 17 maart verkrijgbaar via theater de Maagd.