Karlijn van der Schrier (rechts) won o.a. brons op de 100m vrije slag.
Karlijn van der Schrier (rechts) won o.a. brons op de 100m vrije slag. Foto: Rob Goossens

Medailles en PR’s voor Bergse Hieronymus zwemmers

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Na een aantal jaren zonder regionale kampioenschappen in de winter, kon er dit weekend eindelijk weer een Brabants Winterkampioenschap georganiseerd worden.

ZPV Hieronymus uit Roosendaal had de organisatie in handen van het 2-daagse toernooi dat werd gehouden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Mede dankzij de hulp van vrijwilligers van de club werd het toernooi een groot succes. Dat succes was ook terug te zien in het water, want de zwemmers van de Roosendaalse club kwamen niet met lege handen thuis. Uit Bergen op Zoom deden er 3 zwemmers mee van ZPV Hieronymus, namelijk Loris Klippel, Berend van der Schrier en Karlijn van der Schrier. Karlijn had een succesvol toernooi met 7 nieuwe persoonlijke record (PR’s) op al haar afstanden. Dit leverde ook nog eens 3 bronzen medailles op bij de 100m vrije slag, 50m en 100m rugslag. Samen met haar teamgenoten werd ze ook nog eens 2x Brabants kampioen op de 4x100m vrije slag en 4x100m wisselslag. Loris kwam in actie op de 100m schoolslag en zette een nieuw PR neer van 1:16.70, goed voor de 5e plaats. Op de estafette 4x100m vrije slag werd hij samen met zijn teamgenoten ook 5e. Voor Berend verliep de wedstrijd helaas minder vlekkeloos. Hij zwom de 50m vrije slag, een echte sprintafstand, maar bij de start schoot zijn zwembril af. Op zo’n korte afstand is het dan eigenlijk al gedaan. Toch finishte hij als 15e in 30.45. Volgende week staat de volgende wedstrijd al weer op de planning en daarna gaan we ons weer focussen op het lange baan seizoen. Wil jij ook een keer meetrainen, bijvoorbeeld bij de instroomgroep of juist bij de masters (20+)? Kijk op: www.zpv-hieronymus.com[n]