Afgetekende zege van Nieuw Borgvliet tegen Meto

BERGEN OP ZOOM - Zoals meestal begonnen de mannen van Geert Lazarom vol agressie de wedstrijd tegen de laag geklasseerde buren. Met een verrassende opstelling met Marco linksbuiten en Michel op rechts wat goed uitpakte. En Ahmed als valse spits vanuit het middenveld wat hem redelijk goed afging; hij kan nog beter. Op de rechtsbackplaats stond Menno Oosting die een dikke voldoende scoorde.

Na 21 minuten gaf de hard werkende maar ongelukkig spelende Rick Bergmans vanaf het rechtermiddenveld een diagonale bal op Jeffrey die vanaf 30 meter de bal snoeihard in de kruising joeg:1-0. De Oranje-zwarten bleven aanvallen maar de laatste pass was vaak te onnauwkeurig om tot kansen te komen. Meto kreeg wat meer vat op het spel maar echt gevaarlijk werden ze niet ook door het solide verdedigen van Kamal, Dylan en David. Slechts eenmaal moest Antal optreden en dat deed hij met een voortreffelijke reflex. Na de pauze gaf Nikai, zijn vorm groeit, een schitterende pass op de instormende Jeffrey die van dichtbij de 2-0 aantekende. Koud een minuut later liet de Hoogerheidse doelman een pegel van aanvoerder Dylan los en de razendsnelle Michel profiteerde van dit buitenkansje: 3-0. De Metoanen trokken naar voren wat mogelijkheden bood voor de Borgvlietse aanvallers maar alleen uitblinker Jeffrey trof nog doel weer uit een weergaloze pass van Nikai en weer met het hoofd: 4-0. Daarbij bleef het, een mooie zege van het collectief en een tweede plaats achter BSC door het verlies van Rimboe tegen NSV nou net de tegenstander a.s. zondag in Nispen.

Dus we zijn gewaarschuwd!

Stand: 1. BSC 12 26; 2. Nieuw Borgvliet 12 24; 3. Rimboe 12 22 4. Sprundel 12 21.[n]