Ziet Wana hier bijzonder nieuws in haar glazen bol?
Ziet Wana hier bijzonder nieuws in haar glazen bol? Foto: Judith Hopmans

Mysterie rondom veldteken: ‘Komen er vrouwen bij de stichting?’

Algemeen

KRABBEGAT - Deze week zijn bij verschillende verkooppunten in ’t Krabbegat bijzondere veldtekens opgedoken.  Bij deze veldtekens heeft heks Wana roze confetti én een roze gelukspoppetje in haar glazen waarzeggersbol. 

Ziet Wana hier de komst van het langverwachte goede nieuws dat er vrouwen bij de Stichting Vastenavend komen? Met het motto ‘Wie de leut et, et de toekomst’ zou het zo maar eens kunnen! Op die blijde boodschap hopen de “Vriendinnen van de Stichting’ al vele jaren. Zij hebben bij het bestuur van de Stichting al diverse keren aangedrongen op een vrouwelijke pakkendrager, zodat ook de Bergse meisjes een rolmodel hebben. Ook vanuit andere hoeken van de Bergse samenleving wordt gevraagd om vrouwelijke leden of  pakkendraagsters. Tot nu toe zonder resultaat.

Bergen op Zoom dat toch vaak voorop loopt met vernieuwingen, blijft in deze ver achter op andere carnaval vierende gemeenten en dorpen. Dit jaar hebben Venlo en Vlierden een eerste prinses carnaval, daarmee volgen zij het goede voorbeeld van andere vooruitstrevende carnavalsverenigingen op. Wellicht voorspelt Wana nu dan eindelijk het goede nieuws! Er wordt vanuit bronnen dicht bij de Stichting Vastenavend gefluisterd dat er elf roze exemplaren in omloop zijn.

Tot nu toe zijn er vier opgedoken. Navraag bij de Stichting heeft geen duidelijkheid opgeleverd. Zij beweren van niets te weten. Het geheim van Wana zal dus voorlopig nog een mysterie blijven!