Mooie start competitie
TTV Het Markiezaat

BERGEN OP ZOOM - Heren 1 speelt dit seizoen in de 2de Divisie. De eerste wedstrijd was gelijk een interessante krachtmeting. Tegenstander Sittard is gedegradeerd uit de 1e Divisie en daarmee op papier de grootste titelkandidaat.


Na de dubbel stond Markiezaat echter met 3-1 voor en leek de eerste stunt van het seizoen in de maak. De Limburgers zetten daarop een tandje bij waardoor de wedstrijd eindigde in een 5-5 gelijkspel. Nog altijd een prima resultaat en een mooi uitgangspunt voor het verdere verloop van de competitie! De andere herenteams boekten wisselende resultaten. Team 4, met Henry van der Velde terug in de gelederen, won als enige seniorenteam met 6-4. Na het overweldigende succes vorig seizoen werd het eerste damesteam even terug op aarde gezet. De eerste wedstrijd in de 1e Divisie werd met 3-7 verloren. Het vrijwel compleet nieuwe tweede damesteam wist in de 2de Divisie een mooie 6-4 overwinning neer te zetten! Beide jeugdteams moeten duidelijk nog even inkomen. In de Hoofdklasse verloor Markiezaat 1 met 3-7 van TTC Middelburg. Ook team 2 verloor van dezelfde vereniging.

Op vrijdag speelden zeven seniorenteams. Met hun ruime uitslagen geven teams 7, 8 en 11 duidelijk aan mee te willen doen voor het kampioenschap. Ook team 3 zou theoretisch gezien een outsider zijn voor het kampioenschap. De Bergse formatie Dijkers, Bierman en Bogers traden aan tegen Middelburg 3 met Akkerman, Stijn en van der Mark. Met Akkerman (18) en Stijn (17) koos Middelburg om de competitie af te trappen met twee jeugdige spelers die nog furore maken in de landelijke jeugdcompetities. Bierman beet namens Het Markiezaat de spits af maar verloor vrij kansloos met 3-0. Tegen Stijn (2-3) en van der Mark (2-3) wist hij zicht knap te herstellen door beide partijen naar zich toe te trekken. Bogers won zijn eerste partij op ervaring tegen Stijn met 1-3, maar ging vervolgens de boot in tegen de slim spelende van der Mark (3-0). Tegen Akkerman speelde Bogers een ware thriller maar hij kon de winst helaas niet over de streep trekken. Dijkers begon sterk deze avond tegen van der Mark (1-3) en Akkerman (0-3). Beide spelers hadden geen antwoord op het spel van het lastige materiaal van Dijkers. Ook de derde wedstrijd tegen Stijn leek een prooi voor de ervaren speelster te worden, maar Stijn knokte zich in een verhit duel terug en won uiteindelijk de pot met 3-2. Met de gewonnen dubbel behaalden de Brabantse bezoekers een verwachte en verdiende zege.[n]