Woensdag 8 februari

Dans je met ons mee?

9:30 | De Korenaere

Elke woensdagmorgen komen wij bij elkaar om met elkaar te line-dansen. Tussendoor drinken we een kopje koffie of thee, want gezelligheid staat hoog in het vaandel. Door het met elkaar dansen blijven we goed in beweging. Kortom heb je zin om eens met ons mee te doen. Kom dan een kijkje nemen op woensdag tussen 9.30-11.30u in de Korenaere, Korenmarkt 7 te Bergen op Zoom. Wil je eerst wat meer weten, bel dan even 0164-233861.

 

Vastenavendetalages bij Kunstforum

9:00 | 

Ook dit jaar worden er in het Krabbegat weer etalages van leegstaande panden, die Kunstforum mag gebruiken om kunst in tentoon te stellen, leutig ingericht met vastenavendkunst. In de Kortemeestraat 1 zullen leerlingen van Mart Franken van atelier 13 hun, op de Vastenavend geïnspireerde werkstukken, presenteren. Hendrik Boot en Willem Hoedelmans richten de etalages van Moeregrebstraat 8 in, met respectievelijk schilderijen en ruimtelijke objecten. Op de zondag na het Neuzebal 29-01-23 zal Prins Wannes III, met zijn gevolg, beide etalages rond 14.30 uur onthullen. Ook in Halsteren, in de etalage van Dorpsstraat 73 h, zal dit jaar weer in het teken van Vastelaoved staan. BC de Waterstraot bestaat dit jaar 4 x 11 jaar en dat willen zij onder andere uitdragen door het inrichten van een leutige etalage. Alle etalages blijven tot zondag 26-02-23 te bekijken, dus tijd genoeg om eens langs te dweilen.


Zaterdag 11 februari

Een muzikaal feestje met Katiuscia

11:00 | Bibliotheek West-Brabant

Een feest, met een speelgoedbeest. En nog 1, nog 1. En nog een paar. Is dan het feest klaar? Eerst eten we taart. Héél veel taart. Chocoladetaart, zandtaart, moddertaart. Oude taart, vieze taart. Met een taart in bad. Gatsiedarrie, taart nat! Wat een leuk feest. Want ik ben nog nooit zo vies geweest. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen komt Katiuscia op zaterdag 11 februari langs in de bibliotheek van Bergen op Zoom. Net als Maximiliaan Modderman maakt ze er een gezellig en smerig feestje van! De voorstelling duurt 30 minuten en is geschikt voor kinderen van 2-6 jaar. Aanmelden via www.bibliotheekwb.nl/nationalevoorleesdagen

 

Leutege wandeling door de Stadsgidsen

13:00 | 

Tijdens de vastenavendwandelingen nemen de Stadsgidsen u mee op een “toerke” langs de plekjes die verbonden zijn met de vastenavendviering. Onderweg worden op een “leutege” manier allerlei verhalen en wetenswaardigheidjes verteld aan de deelnemers (meelòòpers genoemd in het Bergse). En natuurlijk worden ook de bouwclubs, de vastenavendmonumentjes en de vastenavendmuziek niet vergeten. De vastenavendwandeling vertrekt om 13.00 uur vanaf het Stadhuis. Vooraf, tot 2 uur voor aanvang, tickets bestellen mogelijk via www.stadsgidsen-bergenopzoom.nl of tel. 0164-234377 of bij VVV De Brabantse Wal.


Spiritueel ontmoeten bij het Rozenkruis

14:00 | Lectorium Rosicrucianum

Het woord spiritualiteit wordt op veel manieren gebruikt, bijvoorbeeld in verband met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt bij Rozenkruisers op een persoonlijke, innerlijke ervaringsweg. De spirituele mens stelt essentiële levensvragen: waarom ben ik op aarde en wat is mijn taak? In gesprekken van hart tot hart gaan we op zoek naar antwoorden op deze essentiële levensvragen. Zaterdag 11 februari van 14.00-15.30 uur in Het Gouden Rozenkruis, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom, http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom. Toegang gratis.

 

Verkoop 2e kans spullen

9:00 | Emmaüskerk

De Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt “Emmauskerk" aan de Korenberg 90 te Bergen op Zoom houdt op zaterdag 11 februari van 9.00-17.00 uur een verkoop van 2e kans spullen. De kerk heeft lange tijd geen eigen predikant gehad, maar daar komt gelukkig verandering in. Per 1 april wordt ds. A Veerman verbonden aan deze gemeente. De opbrengst komt volledig ten goede aan het betalen van de predikant. Informatie via 2ekansverkoop@gmail.com

 

Veteranen vastenavond bal

14:00 | Zwijnshoofd

Iedere tweede zaterdag van de maand komt het Veteranen Ontmoeting Centrum vanaf 14.00 bij elkaar in het Zwijnshoofd. Dit keer een zogenaamd vastenavond bal. Het is dan vastenavond tijd! Daar zijn veteranen en hun partner welkom om, onder het genot van een hapje en drankje, verhalen te delen. Zaterdag 11 februari in Het Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom. Aanvang 14.00-16.30 uur. Meer info: Hans van Leest, 06-41914892, jpavanleest@gmail.com, www.veteranenboz.nl

 

Maandag 13 februari

Bijeenkomst Postzegelvereniging Onderling Contact

19:30 | Wijkcentrum 't Fort

Op maandag 13 februari bijeenkomst van postzegelvereniging Onderling Contact in onze nieuwe vergaderlocatie Wijkcentrum 't Fort, Bernadettestraat 4 te Bergen op Zoom (achter de Lourdeskerk). De ruilavond begint om 19.30u en eindigt rond 22.00u. Zaal open vanaf 19.00u. Toegang is gratis.

 

Dinsdag 14 februari

Gratis uw rollator laten nakijken

13:30 | De Bosgaard

Dinsdag 14 februari houden de BAS, WijZijn en TanteLouise een rollatorspreekuur in verpleeg- en verzorgingshuis De Bosgaard, Hoofdlaan 12 Halsteren. Belangstellenden kunnen gratis hun rollator laten nakijken en zo nodig opnieuw laten afstellen. Het rollatorspreekuur vindt plaats in de hal van het zorgcentrum van 13.30-15.00 uur. Meer informatie: Anja Withagen (WijZijn Traversegroep Bergen op Zoom), tel. 06-57062848 of activiteiten@wijzijntraversegroep.nl.

 

Bijeenkomst Aquarium Vereniging Bali

20:00 | De Wittenhorst

Aquariumvereniging Bali is een club met enthousiaste mensen die allemaal als hobby hebben het houden van een aquarium. Ook het aquarium buiten, de vijver, komt regelmatig aan bod daar deze ook veel raakvlakken heeft met het aquarium. Voor deze avond is dhr. Lau de Smet uitgenodigd om een lezing te geven over de weervisserij in de Schelde. Aanvang 20.00 uur in Zalencomplex De Wittenhorst, Lindelaantje 1, 4661 JK Halsteren. Meer informatie: www.atvbali.nl.