Afbeelding
Foto: Micky Lint

Dweilband Leutig Spul brouwt nóg een keer Bergs Vastenavendbier

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Dweilband Leutig Spul brouwde in 2 jaar geleden een écht Vastenavend biertje. Dat deden ze toen omdat ze 2 X 11 jaar bestonden. “Met de Vastenavend voor de deur waar niemand de toekomst kan voorspellen hebben we niet in de glazenbol, maar in de fles gekeken.” 

Dit jaar is het de derde keer dat dweilband Leutig Spul de handen ineen geslagen hebben met bier brouwerij Sterck. Iets dat begon als jubileumbier, krijgt dit jaar een vervolg. Het Bergs Vastenavendbier ‘Spulleke’ bevat ook dit jaar een bescheiden hoeveelheid alcohol. “Speciaalbier valt vaak een beetje zwaar op de dweilmaag, dus hebben we er 5,22% alcohol in gelaten.” Zo kan je ook na het biertje gewoon door met dweilen.

Ook voor Tullepetoanen
“We hebben vorig jaar samen met brouwerij Sterck een ode aan Spuit 11 gebrouwen. We hebben dit jaar eens buiten de stadsgrenzen gekeken om te zien wat de toekomst ons brengt”, aldus de dweilband. Daarmee doelt de band om de verkoop van het bier. Dat zal dit jaar ook uitgebreid worden naar Roosendaal. “Want wie de leut et, et de toekomst’ en die toekomst moet je delen.”

Daarom dit jaar niet alleen voor de Krabben, maar ook voor alle Tullepetoanen: Spulleke. “Om voor de Roosendalers toch een beetje bij huis blijven kunnen zij een spulleke op de kop tikken via www.tullepetaon.nl. En de Krabben kunnen uiteraard naar www.brouwerijsterck.nl/spulleke.”