Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Bergen op Zoom doneert 1 euro per inwoner voor hulp na aardbevingen

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom gaat € 67.900,- overmaken aan giro 555 voor hulp aan Turkije en Syrië. De twee landen werden deze week zwaar getroffen door aardbevingen. Verschillende steden in Nederland hebben aangekondigd 1 euro per inwoner te zullen doneren. Bergen op Zoom sluit zich daarbij aan.

Burgemeester Petter vindt het van belang om nu al direct steun toe te zeggen. “Bergen op Zoom heeft onder haar bevolking een grote groep mensen die afkomstig is uit Turkije. De band met het land is hecht. Ook huisvesten we inmiddels nogal wat inwoners in onze gemeente die een Syrische achtergrond hebben. Als gemeentebestuur willen we zo snel mogelijk ondersteuning bieden aan de twee landen. Zelf hebben we net de herdenking van de watersnoodramp van 70 jaar geleden achter de rug. Toen die ramp ons in 1953 overkwam, konden we ook alle hulp gebruiken. Het gaat hier om een gigantische natuurramp die veel slachtoffers eist. Hulp bieden in de vorm van een donatie is dan het minste wat je kunt doen”, aldus burgemeester Petter. 

De gemeenteraad krijgt hier officieel nog een initiatiefvoorstel over voorgelegd, maar het draagvlak onder de politieke partijen die deel uitmaken van de gemeenteraad in Bergen op Zoom is er sowieso. Het initiatief voor het voorstel is genomen door de raadsleden Alperen Yilmaz, Selin Karar, Aydin Akkaya, Yusuf Kaplan en Ufuk Cuman.