Uit de wedstrijd Scheldevogels F1 tegen DSO F3.
Uit de wedstrijd Scheldevogels F1 tegen DSO F3. Foto: Scheldevogels

Alleen de jongste jeugdteams van Scheldevogels winnen

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - In de laatste competitieronde voor de Vastenavend, waren de resultaten niet zo best voor korfbalvereniging Scheldevogels. Alleen de E en F wisten hun wedstrijd te winnen.

Scheldevogels 1, mocht in Kapelle aantreden tegen de koploper KVK. Vooraf werd er wel gerekend op een ruime nederlaag, zeker daar de Bergse formatie nog steeds kampt met blessures. En hierdoor steeds met wisselende samenstelling en jeugdige reserves speelt. KVK nam een vlotte, ruime voorsprong. Maar Scheldevogels knokte zich terug naar een kleine achterstand. In de tweede helft herstelde de KVK de pikorde. Uiteindelijke was het een 21-15 nederlaag voor de Bergse ploeg.

Scheldevogels 4 trad thuis aan tegen Terda 3. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij de verschillen klein waren. Ook bij dit team van Scheldevogels waren er veel jeugdige invallers. 

Mede daardoor was het een kleine nederlaag, 14-16.

Scheldevogels C1 mocht ook thuis. Zij hadden Keep Fit C1 als tegenstander. Inzet was de tweede plek in de stand. Mede door een aantal afwezige, speelde ook deze ploeg met jonge invallers. Keihard werd er gewerkt, toch was het een nederlaag voor de Bergenaren. 6-11.

In strijd voor de koppositie, speelde de C2 in Vlissingen tegen Seolto C1. Het werd, helaas, een ruime nederlaag. Waardoor wel gezegd kan worden dat er werd verloren van de mogelijke kampioen. Eindstand 14-4.

Dan hadden we ook nog de D1. In Oud-Gastel was Juliana D3 de tegenstander. Ook hier een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 in de poule. Het was erg spannend. Toch was de thuisploeg de sterkste, eindstand 13-9

Thuis was Scheldevogels E1 veel sterker dan de tegenstander OJC ’98 E1. Goed samenspel werd afgesloten met veel en soms mooie doelpunten. Voor de 2e keer op rij, geen tegendoelpunt. Eindstand 15-0.

Dan de allerjongste, Scheldevogels F1. Ook thuis, tegen DSO F3. Scheldevogels was de betere ploeg, alleen werd er vergeten om te scoren. Hierdoor bleef het heel lang spannend. Maar uiteindelijk bleven de punten in ‘t Krabbegat. Eindstand 5-4.

Programma

De komende weken is er een zeer beperkt programma vanwege de Vastenavend. En als er al gespeeld word, zijn het uitwedstrijden. Ook de trainingen liggen de komende weken stil. Er zal pas weer op 27 februari getraind gaan worden. 

Nieuwe leden welkom

Natuurlijk is iedereen welkom om mee te doen, want nieuwe leden kunnen we altijd gebruiken. Kijk voor meer informatie op www.scheldevogels.nl