Afbeelding
Foto: Stichting Vastenavend

Eerbetoon aan Prins Nilles I: Kees Bechtbrug geopend

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Bergen op Zoom heeft voortaan een Kees Bechtbrug. De brug is een eerbetoon aan Prins Nilles I, of meneer Cornelis Jacques Gerardus (Kees) Becht. Een mede-initiatiefnemer van de Stichting Vastenavend, die sinds 1946 het carnaval in Bergen op Zoom organiseert.

Als Prins Nilles I was Becht tussen 1946 en 1958 het boegbeeld van het carnaval in ‘Krabbegat’. Becht heeft mede aan de wieg gestaan van enkele tradities en gebruiken die tot op de dag van vandaag gehandhaafd worden bij de viering van het volksfeest. Zijn brug ligt dan ook aan de nieuwe wijk met namen die verwijzen naar Vastenavend. Zoals Blauwe Schuit, Hof van Steketee, Prinsekaai en Maskeplaats. De Kees Bechtbrug is zondagmiddag officieel geopend door zijn kinderen Hein en Ineke Becht.

Ode aan Vastenavendicoon
Door de brug zijn twee delen van de wijk Schelde Vesting verbonden. “Deze brug vormt een verbinding die Kees Becht tijdens zijn leven zelf ook maakte: Vastenavend (de ene wijk met de straten vernoemd naar de Vastenavend) waar Kees als Prins Nilles 1 na de oorlog in 1946 een belangrijke vormgever van is geweest en bedrijvigheid (de andere wijk met de industriële straten) omdat Kees een zeer succesvolle ondernemer is geweest in diverse branches”, aldus stichting Vastenavend. Dat de brug vernoemt is naar Kees Becht, is op initiatief van Kees Spikker, Nol Leys en Frans Wakkee.

Aerlant Cloïn, die als architect P. van de Eisen bracht op ludieke wijze een uitleg een eerbetoon aan de Kees Bechtbrug: “Er gaat niks boven Berrege - behalve dan Kees Becht.”