Afbeelding
Foto: Sanne Brusselaars

Gageldonk-West keert terug als bruisende en ondernemende wijk: ‘Kers op de taart’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het Centrum van Gageldonk-West wordt de kers op de taart van de wijkvernieuwing. Donderdag 9 februari werd het hoogste punt samen met de onder andere de ondernemers en de kopers gevierd.

Het nieuwe centrum bestaat uit winkels, 2 supermarkten (Jumbo en Avantage), horeca en duurzame appartementen in een mix van huur en koop. In de overige gebouwen komen ook vrije sectorhuurwoningen en koopappartementen. Aan de overzijde van de nieuwbouw vind je straks het Huis van de Wijk, dat dé ontmoetingsplek voor Gageldonk wordt. Ook komt er een gezondheidscentrum in de Heilig Hart Kerk en blijft de Action aan de Kastanjelaan behouden. 

Een geweldige wijk om te gaan wonen, volgens Stefan van Loon, vastgoed directeur van Stadlander. “Met de nieuwbouw van het centrum in Gageldonk-West belichten we hoe mooi deze wijk is. Waar er voorheen een negatieve associatie was met de wijk, verdwijnt dat nu.” Zijn collega Ria van Gils vult aan: “Wij als Stadlander zijn niet de enige die zien dat de wijk weer meer toekomst heeft. Ook de ondernemers die zich hier gaan vestigen zien dat. We zijn hartstikke blij met onder andere de Jumbo die hier een filiaal gaat openen. Meer bevestiging kan je niet krijgen.” Stefan ziet ook bij de buurtbewoners enthousiasme ontstaan door de ontwikkelingen. “Ik sprak laatst bewoners die hier net buiten de wijk wonen. Omdat ze zo trots en enthousiast zijn over onze nieuwbouw projecten, hebben ze familie en vrienden laten zien hoe mooi het al is. Het is geweldig dat iedereen hetzelfde voelt en ziet. Zelfs nu het nog niet af is.”