Afbeelding
Foto: Sanne Brusselaars

Van een typische naoorlogse stadswijk schakelt Gageldonk-West om naar een hippe, levendige, duurzame en groene woonomgeving. De wijk heeft een ruime opzet met brede lanen, veel groen en speelterreinen. Van oudsher is Gageldonk-West een echte bruisende en ondernemende wijk.


Op elk moment van de dag is er volop leven. Bijvoorbeeld in één van de ambachtelijke winkels of in een gezellig theehuis. Op de hoek van de straat, waar mensen elkaar ontmoeten voor een praatje. Op één van de vele schoolpleinen. Of in één van de speeltuinen of parken, waar jong en oud vrij kan bewegen. Het station en het centrum van Bergen op Zoom zijn op loopafstand. Met de auto ben je in 5 minuten op de snelweg A58 of in het bosrijke buitengebied van Bergen op Zoom.

Jonge kopers Jennero (24) en Janice (23) kijken uit naar het moment dat ze hun woning kunnen binnenstappen. "We hebben er super veel zin in!", aldus Janice. Jennero is net zo enthousiast: "Ik woon en werk in België, en Janice in Rotterdam. We vinden het super dat we straks kunnen samenwonen op een plek die voor ons allebei heel gunstig is. Vanaf hier ben je binnen een paar minuten op de snelweg en Bergen op Zoom ligt onwijs centraal." De stad Bergen op Zoom is - naast dat ze er een woning hebben gekocht - verder nog onbekend. Toch hebben ze er alle vertrouwen in dat ze hier een toekomst kunnen opbouwen. "Je hebt hier alles. En als ik de randstad even mis, ben ik er zo!" [n]