Het BadmintonBoZ-kampioensteam met v.l.n.r. Bart, Maartje, Patricia, Ramon, Manon, Jurgen en Jenny.
Het BadmintonBoZ-kampioensteam met v.l.n.r. Bart, Maartje, Patricia, Ramon, Manon, Jurgen en Jenny. Foto: BadmintonBoZ | RECHTENVRIJ

Bijzonder kampioenschap derde team BadmintonBoZ

BERGEN OP ZOOM - Het sportieve succes voor de competitieteams van Badminton Bergen op Zoom was in de laatste speelronde van het seizoen spaarzaam. Het ultieme hoogtepunt kwam uit de shuttlekoker van team 3, dat zich kroonde tot kampioensteam!


BadmintonBoZ-3 beet op donderdag 9 februari het spits af in de laatste competitieweek. Helemaal in het Zeeuws-Vlaamse vestingstadje Sluis kon het derde team het kampioenschap in afdeling 22 van de zevende divisie zeker stellen. Drie punten waren daartoe nodig.

De eerste twee werden al direct binnengesleept door herendubbel Ramon en Jurgen en vrouwendubbel Jenny en Maartje. Laatstgenoemde had de eer om haar team de titel te bezorgen met een spannende driegamer: 19-21, 21-18 en 16-21.

Het treffen met Schepnet 1 eindigde uiteindelijk in een mooie 3-5 zege, maar met het kampioenschap in handen was dat eigenlijk bijzaak. Tijd voor zegepralen was er niet, maar het werd nog gezellig laat bij een bekende fastfoodeten op De Plaat.


Taai seizoen team 4

Het kleurrijke vierde team van BadmintonBoZ heeft dit seizoen gespeeld in afdeling 14 van de achtste divisie. Dat is met vallen en opstaan verlopen en afgelopen vrijdag 10 februari besloten met een slotwedstrijd tegen Sweti-Day 2 in het Zuid-Hollandse Delft.

Daar werd slechts één driegamer gespeeld (het gewonnen gemengddubbel van Monique en invaller Erik) en in de enkelspelen kwam ook een puntje uit Eriks racket. Het 6-2 verlies is niet voldoende voor BadmintonBoZ-4 om uit de degradatiezonde te blijven, maar dat is van latere zorg. Samen hebben de spelers een sportief en gezellig competitieseizoen gedraaid, minstens zo belangrijk.


Bittere pil voor vlaggenschip

Zondagmiddag 12 februari stond voor het eerste team van Badminton Bergen op Zoom een uitwedstrijd tegen Zwaluwen 5 - op dat moment de nummer drie in de poule - in Prinsenbeek ingepland. Vooraf was duidelijk dat twee gewonnen partijen voldoende zouden zijn voor het reserve-kampioenschap.

Zonder Natasja en Jeroen, maar met invaller Chantal werd enthousiast aan de partijen begonnen. Dat werd een aframmeling voor de Bergse spelers, ten dele omdat het Boemeldonckse team een vaardige speler uit een hoger team had ingeleend. Chantal kwam in haar enkelspel nog het beste uit de verf (23-21, 21-17), maar met 6-0 achterstand werden die benodigde twee puntjes inmiddels een enorme opgave.

Timo en Chantal moesten buigen (21-10, 21-18), gelukkig hielden mixoudjes Christ en Denise ultimo facto de rug recht (17-21, 19-21). Beide teams waren op dat moment in de veronderstelling dat de tweede plek in Bergse handen was, de reglementen besloten anders: BadmintonBoZ-3 eindigt op gamesaldo uiteindelijk derde. Een bittere pil, een mismaakte allegorie, maar niettemin een degelijk seizoen van Jeroen, Timo, Christ, Natasja en hun leidinggevende Denise.


Uitslagen

Team 1-Zwaluwen 5: 7-1 (verlies), team 3-Schepnet 1: 3-5 (winst), Team 4-Sweti-day 2: 6-2 (verlies).[n]