Woensdag 15 februari

Dans je met ons mee?

9:30 | De Korenaere

Elke woensdagmorgen komen wij met onze groep bij elkaar om met elkaar te line-dansen. Tussendoor drinken we met elkaar een kopje koffie of thee want de gezelligheid staat bij ons ook hoog in het vaandel. Heb je zin om eens met ons mee te doen. Kom dan een kijkje nemen op woensdag tussen 9.30-11.30u in de Korenaere, Korenmarkt 7 te Bergen op Zoom. Wil je eerst wat meer weten, bel dan even 0164-233861.

 

Vastenavendetalages bij Kunstforum

9:00 | 

Ook dit jaar worden er in het Krabbegat weer etalages van leegstaande panden, die Kunstforum mag gebruiken om kunst in tentoon te stellen, leutig ingericht met vastenavendkunst. In de Kortemeestraat 1 zullen leerlingen van Mart Franken van atelier 13 hun, op de Vastenavend geïnspireerde werkstukken, presenteren. Hendrik Boot en Willem Hoedelmans richten de etalages van Moeregrebstraat 8 in, met respectievelijk schilderijen en ruimtelijke objecten. Op de zondag na het Neuzebal 29-01-23 zal Prins Wannes III, met zijn gevolg, beide etalages rond 14.30 uur onthullen. Ook in Halsteren, in de etalage van Dorpsstraat 73 h, zal dit jaar weer in het teken van Vastelaoved staan. BC de Waterstraot bestaat dit jaar 4 x 11 jaar en dat willen zij onder andere uitdragen door het inrichten van een leutige etalage. Alle etalages blijven tot zondag 26-02-23 te bekijken, dus tijd genoeg om eens langs te dweilen.


Vrijdag 17 februari

Lotgenotencontact voor vrouwen met autisme

10:00 | De Wittenhorst

Deze ochtend is bedoeld voor vrouwen met autisme of een vermoeden hiervan. Tijdens deze bijeenkomst worden ervaringen uitgewisseld en vragen gesteld. Waar loop jij tegenaan? Wat helpt jou om met je autisme om te gaan? Vrijdag 17 februari in De Wittenhorst, Lindelaantje 1, 4661 JK Halsteren. Aanvang 10.00-12.00 uur, deuren open vanaf 9.45 uur. Uiterste inschrijfdatum: 16 februari 16.00 uur via www.nva-nb.nl. Mocht dit niet lukken, stuur dan een mailtje naar aic-bergenopzoom@nva-nb.nl.

 

Thema eenheid bij het Rozenkruis

22:00 | Lectorium Rosicrucianum

In het centrum van Het Gouden Rozenkruis Zoom organiseren wij maandelijks een open inloop met een thema, waarover we met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Deze maand is het thema eenheid. Hoe houd je stand in een wereld vol tegenstellingen en verdeeldheid? Ooit lieten we ons ons inspireren door hoge idealen: eenheid-vrijheid-broederschap. Waarom hebben we ze niet kunnen realiseren? Iedereen die zich door dit onderwerp aangesproken voelt, is van harte welkom. Vrijdag 17 februari van 10.00-11.30u en zaterdag 25 februari van 14.00-15.30u. Toegang gratis. Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom, www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

 

Zondag 19 februari

Vogelbeurs de Gekleurde Edelzanger

9:30 | Buurthuis de Kastanje

Zondag 19 februari houdt Vogelvereniging de Gekleurde Edelzanger haar maandelijkse vogelbeurs. U bent van harte welkom van 9.30 tot 12.00 uur in buurthuis de Kastanje, Kastanjelaan 164 te Bergen op Zoom. Er is gelegenheid tot het verkopen van uw overtollige vogels.

 

Leutege wandeling door de Stadsgidsen

13:00 | 

Tijdens de vastenavendwandelingen nemen de Stadsgidsen u mee op een "toerke” langs de plekjes die verbonden zijn met de vastenavendviering. Onderweg worden op een "leutege” manier allerlei verhalen en wetenswaardigheidjes verteld aan de deelnemers (meelòòpers genoemd in het Bergse). En natuurlijk worden ook de bouwclubs, de vastenavendmonumentjes en de vastenavendmuziek niet vergeten. En, om niet om te komen van de dorst, wordt er ook voor een drankje gestopt. De vastenavendwandeling vertrekt om 13.00 uur vanaf het Stadhuis. Vooraf, tot 2 uur voor aanvang, tickets bestellen mogelijk via www.stadsgidsen-bergenopzoom.nl of tel. 0164-234377 of bij VVV De Brabantse Wal.

 

Oecumenische vastenavendviering 'Wie de leut et, et de toekomst!'

12:00 | Gertrudiskerk

Zondag 19 febrewari, Peperbus 12 uur, ingang Kerkstraat, deure ope 11.33 uur, Krabbegat. Mé pastoor Paul Verbeek en ds Wim Lolkema, met muzikale medewerking van dweilband "Wa d'n Uis'ouwe" en solisten Eline Vooijs en Bram de Laater, dansers en danseressen van Jac Danst en Samenzangkoor en Kerkkoor OLV van Lourdes. Ok thuis kende vieja onze laaif-streem meekijke op: www.lievevrouweparochie.nl/livestream