Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Burgemeesters brengen carnavalskraker uit

KRABBEGAT - Tijdens de Vastenavend- of carnavalstijd geldt een ludieke rivaliteit tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Toch is dat voor de burgemeesters van beide steden geen enkele belemmering: “Kom West, het is leutig hier”.

Met de nieuwe carnavalskraker van het duo De Kettinkskes laat onze burgemeester Frank Petter een nieuwe kant van zichzelf zien. Samen met de Han van Midden, burgemeester van Roosendaal, maakt hij een artiestdebuut. In het nieuwe nieuwe nummer ‘Kom West’ brengen ze een ode uit aan West-Brabant, want dat is ‘the place to be’ volgens Petter. “Het idee is ontstaan tijdens een bijeenkomst met burgemeesters van gemeenten uit onze regio. Han van Midden is zonder twijfel de grote trekker van dit verhaal. Ere wie ere toekomt. Hij heeft onze burgemeester uitgenodigd in de studio in Roosendaal en heeft ook de tekst van het liedje geschreven. Maar onze burgemeester was ook meteen heel enthousiast. Ondanks dat het misschien ook wat tricky is om als boegbeeld van je eigen stad een carnavalsnummer te maken met het boegbeeld van de andere stad. Zeker omdat er juist tijdens de Vastenavendperiode nogal eens wat rivaliteit bestaat tussen het Krabbegat en Tullepetaonestad. Maar dat het een gouden greep is, wordt wel duidelijk uit de clip die bij het liedje is gemaakt. Het enthousiasme van de twee burgemeesters spat echt van het scherm! Dat neemt ook meteen alle kritiek weg. Onze burgemeester heeft het in ieder geval ervaren als een van de leukste samenwerkingsprojecten uit de afgelopen tien jaar dat hij burgemeester mocht zijn in Bergen op Zoom”, aldus woordvoerder Erwin Stander van gemeente Bergen op Zoom. 

“Daarnaast zit in het feestlied ook nog een serieuze boodschap. Dat hoort ook bij carnaval of Vastenavend. Het is wel de wereld op z’n kop, maar het geeft ook aan dat onze regio serieus genomen wil worden als het gaat om aandacht vanuit de Provincie en ook op landelijk niveau. We willen als vierde stedelijke regio meedoen en meepraten en ook meegroeien. En het besef is er dat we dat alleen samen kunnen doen. Westelijk Noord-Brabant als groeidiamant. Stapsgewijs worden we alsmaar waardevoller.”


Rivaliteit
De ludieke rivaliteit tussen ‘t Krabbegat en Tullepetaonenstad hebben de twee burgemeesters voor de videoclip even opzij gezet. "De Geit van Mie d'n Os en op de Markt een Tullepetaon. Laten we ze koesteren, dat is waar wij voor staan”, zingen ze in het nummer.

Volgende week overhandigt burgemeester Frank Petter weer de sleutel aan Prins Wannes III en zijn gevolg. Hij verruilt zijn ‘kettinkske' vier dagen voor de boerenkiel.[n]