Afbeelding
Foto: cornedeweert.nl

ICB-ers halen recordbedrag op en geveldweil gaat naar Biercafé de Loco en Boons Supermarkt

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

KRABBEGAT - Na 2 jaar van afwezigheid kon donderdag de traditionele  feestavond voor de ICB-ers en veldtekeverkopers eindelijk weer  doorgaan. 

Het feest werd dit jaar gehouden in het Provoosthuis  en in ’t Slik. In een stoetje gingen alle genodigden van het  Provoosthuis naar ’t Slik waar de geveldweil werd uitgereikt. De sfeer zat er goed in dankzij dweilband Dik voor Mekare. 

Vervolgens ging het stoetje weer terug richting het Provoosthuis  waar de jubilerende ICB-ers werden gehuldigd door Prins  Wannes III. De ICB-ers hebben dit jaar een recordbedrag opgehaald van maar liefst € 82.111,22. Het bedrag werd bekend gemaakt door een waarzegster die in een glazen bol samen met Prins Wannes  III de getallen voorspelde. 

De Boerinnekes zong ook een lied voor boerin Mylene, die heeft aangekondigd na deze vastenavend te stoppen als Boerinneke. De groep vrouwen wilden daar graag even bij stil staan en zongen een lied op de melodie van ‘Brabantse Oudoe’

Prijzen

Biercafé de Loco ging van de horecagelegenheden er vandoor met de eerste plek, hij verkocht 250 veldtekens. Op de tweede plek eindigde café ‘t Slik met 200 verkochte veldtekens en café Don Camillo kwam terecht op de derde plek met 75 verkochte veldtekens. 

Winkeliers
Onder de winkeliers ging ook dit jaar Boon’s supermarkt er vandoor met de eerste plaats. Ze verkochten 1025 stuks aan veldtekens. De Bergse Dumphal werd met 975 stuks tweede en Primera Zonneplein eindigde op plek nummer drie met 800 verkochte veldtekens.

Jubilarissen

Traditiegetrouw werden ook de jubilarissen van de ICB’ers in het zonnetje gezet.

1x 11 jaar: Paula de Bruin - Dirk van de Burgt Mark van Dorst - Guido Elzakkers Robert de Groen - Janine Ketelaars Toon Taks - Kitty van Tilborg Ingrid Verbiest - Monique Wijers-Jacobs 

2x 11 jaar: Patrick Hoppenbrouwers - Hans Verdult 

3x 11 jaar:  Henk van der Meeren - Ron Tax - Dimphy Valkenburg - Jos van de Voorden 

Afbeelding
Afbeelding