Afbeelding
Foto: A.Smits

Petangeske

BERGEN OP ZOOM - Het gaat goed met het 1e team van Petangeske, dat in de eredivisie speelt. Na de 8-0 overwinning in de 9e speelronde, moest het team aantreden in de 10e speelronde tegen Le Biberon in Leeuwarden. 


Vroeg weg dus om op tijd te komen voor de gebruikelijke starttijd van 12 uur. Le Biberon heeft een uitstekende geschiedenis als het gaat om het Nederlands kampioenschap voor clubteams. 


Ondanks de verre reis speelde Petangeske sterk geconcentreerd met als resultaat een 6-2 overwinning . De stand in de eredivisie: 1e 't Dupke met 17 punten, 2e Petangeske 15 punten en PUK Haarlem 14 punten. 


Zaterdag 25 februari ontvangt Petangeske het team van ABA uit Rijswijk. Het 2e team moest naar Middelburg. De punten bleven in Zeeland. In de 3e divisie staat  dit team met Gouda onderaan op de standenlijst. Op 25 februari is Gouda de tegenstander in de hal aan de Beukenlaan. Het gaat dan om de onderste plaats. Wie degradeert?


Petangeske 3 in de 4e divisiestuurde de jbv Altena terug naar Sleeuwijk. Van de 8 wedstrijden won het 3e team 7 keer. 25 Februari is de dag van de waarheid. 


Dan gaat het team naar Rotterdam en ontmoet daar de koploper jbv Francophiles. We zijn benieuwd.


Het 4e team speelt in dezelfde klasse en moest in  L'Esprit Schiedam de meerdere erkennen (6-2). Samen met Dongen staan ze met 4 punten onderaan.


Petangeske 5 was te gast in Ammnerzoden. Winst 6-2. Met 17 punten staat Petangeske 5 in deze divisie op de 1e plaats met 2 punten voorsprong op Bois le Duc uit Den Bosch. Ook zij spelen thuis op 25 februari tegen Dongen 4.


3 Teams spelen dus op 25 februari thuis. De hal aan de Beukenlaan is groot genoeg om 3 NPC-duels gelijk naast elkaar te laten spelen. Daarnaast wordt er ook nog gespeeld voor een interne competitie. Dat levert weer een volle zaal op met veel actie.


De start van de NPC ontmoetingen is om 12 uur. Iedereen is welkom. Er zijn stoelen genoeg om de wedstrijden goed te kunnen volgen en de koffie staat klaar.[n]