Afbeelding
Foto: Gea Vriens

Le Garage in Bergen op Zoom is een kindercentrum dat opvang biedt aan kinderen van 0 tot 4 jaar en een buitenschoolse opvang heeft voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Chieneke van Hek is sinds 2014 werkzaam als leidinggevende op de BSO.


Ook bij Le Garage maken ze gebruik van de BSO-Bus. Chieneke vertelt: “Wij zijn heel blij dat we gebruik kunnen maken van de BSO-Bus. Voorheen werden de kinderen vervoerd met busjes maar doordat de kinderen dan achter de chauffeur zitten hadden we minder contact en overzicht. In de BSO-Bus zitten de kinderen voor je zodat je beter contact met ze hebt en dat is dus ook veiliger”. Bij Le Garage bieden ze opvang aan 80 kinderen en beschikken ze dan ook over vier BSO-Bussen. Met elke bus kunnen ze maximaal tien kinderen tussen de 4 en 12 jaar vervoeren.

Behalve voor het vervoer van school naar de opvang, worden de bussen ook gebruikt voor het maken van uitstapjes naar bijvoorbeeld het bos. Omdat je wat verder weg kunt gaan hebben ze veel meer mogelijkheden. "De kinderen vinden het allemaal superleuk om mee te rijden. Uiteraard hebben alle medewerkers die bij Le Garage werken de training gevolgd om met de bus te kunnen en mogen rijden. Ze maken gebruik van vaste veilige routes die in overleg met het team zijn opgesteld en vastgelegd. Daarnaast hebben ze vastgestelde alternatieve routes wanneer dat nodig is", vertelt Chieneke.

Veiligheid
“De BSO-Bus is nog veiliger geworden in gebruik. Zo zit er nu een knop op zodat je, wanneer de bus onverhoopt stilvalt, deze kunt indrukken en dan de bus gemakkelijk vooruit kunt duwen, zelfs als er 10 kinderen in zitten. Voorheen was dat een hendel die aan de onderkant van de bus zat”, legt Chieneke uit. “Uiteraard hebben wij alle ouders geïnformeerd dat wij de BSO-Bus gebruiken maar daar hebben de ouders geen problemen mee. We hebben er veel vertrouwen in dat het een veilige en leuke manier is om de kinderen te vervoeren”, aldus Chieneke. [n] Teksten door Gea Vriens