Afbeelding
Foto: Peter Dirven

Op een leuke en toegankelijke manier kennismaken met techniek dankzij het nieuwe TechLAB

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het nieuwe Curio TechLAB werd woensdag 1 maart officieel geopend. Het is ontwikkeld om leerlingen van basis-, en middelbare scholen op een leuke en toegankelijke manier kennis te laten maken met techniek. 

Het nieuwe Curio TechLAB werd op woensdagochtend 1 maart feestelijk geopend door wethouder Hans Peter Verroen samen met de Curio leerlingen en basisschoolleerlingen van De Aanloop.
Eerder dit schooljaar heeft Curio een geslaagde pilot gedraaid met vijf workshops. Het klaslokaal is inmiddels uitgebreid, apparatuur aangevuld en er is nieuw meubilair aangeschaft. Met het nieuwe Curio Techlab wil de school leerlingen van basis- en middelbare scholen kennis laten maken met techniek. De opening op woensdag was dan ook een toegankelijke manier om leerlingen uit te nodigen voor verschillende workshops. Curio verzorgde twee workshops waar leerlingen aan konden deelnemen; Het programmeren van een robot, of het maken van een eigen T-shirt.

In de ochtend was het tijd voor de leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisschool De Aanloop om in de wereld van de techniek te duiken. In de middag maakten zij plaats voor 75 vmbo leerlingen van SG ‘t Rijks. De projectleider verwacht dit jaar ruim 400 kinderen uit het basis- en voortgezet onderwijs langs komen voor workshops in het Techlab. Scholen kunnen zich aanmelden als ze ook met een klas op ene vrijdagochtend langs willen komen. 


Bijschrift -

Foto: Peter Dirven

Afbeelding