Turnsters team niveau 5
Turnsters team niveau 5 Foto: U.d.I. Bergen op Zoom

Wederom goud voor turnsters U.d.I.

BERGEN OP ZOOM - Afgelopen zaterdag 4 maart was de laatste plaatsingswedstrijd voor het toestelturnen van Turnvereniging U.d.I. uit Bergen op Zoom.


Het was de beurt aan de turnsters op niveau 5. Voor deze turnsters betreft het een wedstrijd waarmee zij zich kunnen plaatsen als team, maar ook individueel. De wedstrijd begon op brug. Dit toestel gaat elke wedstrijd wat beter en er komen steeds meer oefeningen waarbij ze overspringen van de lage naar de hoge legger met soms een salto af. Na brug door naar balk, wat toch altijd een lastig toestel blijft. Helaas waren hier ook een paar vallen. Kan gebeuren, vol goede moed verder naar vloer. 


Dit is het eerste seizoen dat ze een vloeroefening op muziek turnen. Leuk ook om te zien dat sommige deze steeds meer eigen maken met nieuw verzonnen danspasjes, zoals Maxime Besters. Zij behaalde dan ook met een zeer nette oefening de hoogste score op vloer op dit niveau. Verder hebben er een aantal mooie hoge arabier salto’s laten zien. Het laatste toestel was sprong. 


Hier hebben zij, net als op brug en vloer, de hoogste teamscore behaald. Lynn van der Meer kreeg zelfs voor haar overslag een uitvoeringsscore van 8,9 en Linde van Groningen heeft een 1/2 in 1/2 uit laten zien wat in hun categorie de hoogste moeilijkheid krijgt. 


Uiteindelijk hebben zij wederom de gouden medaille behaald als team, een plek in de teamfinale zit er dus zeker in. Individueel is in de leeftijdscategorie pupil 2 Linde Vriens eerste geworden en Kaylee Rijnberg derde. In de leeftijdscategorie pupil 3 heeft Linde van Groningen de tweede plaats behaald.[n]