Verdiende maar benauwde zege voor Nieuw Borgvliet

BERGEN OP ZOOM - Nieuw Borgvliet zette ODIO vanaf de eerste minuut onder druk vanuit een superieur middenveld met Nikai Derwort als briljante regisseur, goed gesteund door Frans den Boef weer terug na lang blessureleed.

Nadat Mick en Jeffrey van dichtbij de doelman op hun weg vonden was het Marco de Vos die van 18 meter de bal via binnenkant paal binnenschoot: 0-1. Helaas moest Jeffrey na 15 minuten uitvallen na een ongelukkige botsing met de doelman. Pal daarna werd het 0-2 na een goede combinatie van Nikai en Ahmed die Marco weer van afstand doeltreffend afrondde. ODIO had weinig in te brengen tegen de verdedigers van Nieuw Borgvliet waar Menno Oosting de afwezige David uitstekend verving. Op slag van rust voltooide Marco zijn onvervalste hattrick met de 0-3. Geen vuiltje aan de bewolkte lucht zou je denken, maar, de thuisploeg kwam als herboren uit de rust en maakte binnen 8 minuten de aansluitingstreffer. Weg was het overwicht en mede dankzij een ultieme redding van aanvoerder Dylan Jansen op doellijn bleef het nog lang 1-3 ook omdat ODIO niet echt gevaarlijk werd en de verdediging meestal wel goed ingreep. In de 85e minuut viel de 2-3 via de vrijstaande! spits en hij had zelfs in blessuretijd na 97 minuten de gelijkmaker op zijn schoen maar hij miste faliekant. In de tegenaanval kon Rick Bergmans na een diepe bal van achteruit alleen op de doelman afgaan en de bevrijdende 2-4 aantekenen. Een wedstrijd met 2 gezichten maar uiteindelijk een verdiende overwinning.

Stand: 1. Nieuw Borgvliet 16 34; 2. BSC 16 33; 3. Rimboe 16 31; 4.Sprundel 16 31.

Zondag thuis tegen WVV'67 dat in Woensdrecht met 2-0 won maar in de huidige vorm moet een overwinning erin zitten.[n]