Een levendige woensdagavond in Sportcentrum De Karmel.
Een levendige woensdagavond in Sportcentrum De Karmel. Foto: BadmintonBoZ | RECHTENVRIJ

Elke week sportief feestje bij BadmintonBoZ

BERGEN OP ZOOM - In aanloop naar de clubkampioenschappen van vrijdagavond 31 maart en zaterdag 1 april zijn de speelmomenten bij Badminton Bergen op Zoom in Sportcentrum De Karmel nog meer als een sportief feestje. Volle badmintonbanen, veel sportbeleving en een lekker drankje na.


De grootste badmintonclub van gemeente Bergen op Zoom ontstond vorig jaar maart uit een fusie tussen TFS'57 en BBV. Deze lang voorbereide samenvoeging heeft geresulteerd in Badminton Bergen op Zoom, een jonge badmintonclub die elke maand met steeds weer nieuwe gezichten wordt uitgebreid.

Van echte beginners tot oud-spelers die graag weer de snelste racketsport ter wereld oppakken. Badminton is maar al te vaak een oude liefde waarvan het waakvlammetje terug fel branden gaat eens de eerste paar shuttles geslagen zijn.


Clinic voor de jeugd

Voor de spelers van BadmintonBoZ worden verschillende activiteiten georganiseerd in het seizoen. Zo krijgen de jeugdspelers op zondag 19 maart een coole clinic die wordt gegeven met spelers uit de allerhoogste veren teams van de club. Op speelse wijze maken deze jonge badmintonners alvast van heel dichtbij kennis met het snelle badminton in de hoogste teams. Naar verluidt is team 1 speler Timo - een fenomenaal badmintontalent - al weken in training voor deze sportieve ochtend met de jeugdgroep.


Sportief uitje in Rotterdam

De Sport Overdag groep geniet elke donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur in De Boulevard van badminton, gezelligheid en een lekkere kop koffie na. Half februari ging een kleine afvaardiging van deze spelersgroep naar Rotterdam voor een heerlijk dagje tennis kijken bij het ABN AMRO toernooi. Er werd, terug in Bergen op Zoom, afgesloten met een smakelijk etentje bij een lokaal Grieks restaurant.


Lid van de Maand

Sinds eind 2022 wordt elke maand een speler verkozen tot Lid van de Maand. In februari was de eer aan Karin, senior recreant bij BadmintonBoZ. Ze is alweer bijna 30 jaar verknocht aan de sport en een graag gezien persoon in de badmintonhal.

Competitiespelers gezocht

Voor seizoen 2023-2024 is Badminton Bergen op Zoom op zoek naar spelers, zowel heren als dames, die graag competitie willen spelen. Er is ruimte vanaf vijfde divisie en lager. Contact opnemen kan via de website badmintonboz.nl/contact of door een e-mail te sturen naar info@badmintonboz.nl. Eerst een keertje op snuffelstage komen? Dat mag altijd.[n]