Afbeelding

Het wijkteam van Actief Zorg staat voor u klaar!

Door: Eduard van Elsacker Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM - Klanten zo gelukkig en lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving houden. Dat is het doel van Actief Zorg. Wie in de gemeente Bergen op Zoom woont en thuis professionele zorg nodig heeft, kan naast hulp in de huishouding en begeleiding, nu ook terecht voor verzorging en verpleging.

Vanaf maart is Actief Zorg gestart met een team van verzorgenden en verpleegkundigen waarop u een beroep kunt doen. Onze zorgprofessionals leveren een uitgebreid pakket aan zorg. Bijvoorbeeld persoonlijke verzorging zoals hulp bij de ochtendverzorging, medicatie en steunkousen. Ook verpleegkundige zorg zoals wondverzorging, katheterzorg of stomazorg behoren tot de mogelijkheden.

Snel de juiste zorg
Wie thuis professionele zorg nodig heeft, heeft een indicatie nodig. De wijkverpleegkundigen van Actief Zorg zijn daar speciaal voor opgeleid. We beoordelen de hulpvraag en in nauw overleg met de klant organiseren we snel de juiste zorg. Een zorgvraag begint vaak met een huisbezoek waarin we samen met de klant kijken welke zorg nodig is en wat de klant zelf nog kan. Vervolgens bepalen we welke professionele zorg wij kunnen bieden. Onze zorg is erop gericht om mensen zo lang mogelijk en gelukkig thuis te laten wonen waarbij ze zelf de regie behouden.

Spil in de zorg
Actief Zorg biedt een totaalpakket van zorg aan huis. Naast verzorging en verpleging kunnen onze wijkverpleegkundigen ook andere zorg, denk aan hulp in de huishouding of begeleiding, snel regelen. Ook werken we nauw samen met de lokale huisartsen, ergo- en fysiotherapeuten. Wij coördineren de zorg, zijn het aanspreekpunt en hebben een signalerende functie. Als wij zien dat een klant lichamelijk of geestelijk achteruitgaat, komen we meteen in actie. Dankzij de contacten met huisartsen, Steunpunt Mantelzorg, Netwerk Dementie en de gemeente kunnen we zorg op maat leveren.

Voor meer informatie kijkt u op www.actiefzorg.nl/thuiszorg/bergen-op-zoom of kunt u bellen naar 088-7508200.