Controleursgroep BHK.
Controleursgroep BHK. Foto: Kees van Eekelen

Controleurs voor de Sportvisserij in Bergen op Zoom

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Sinds 2021 heeft de BHK (Bergse Hengelsport Kombinatie) een controleursgroep die momenteel bestaat uit 19 personen. Het in het leven roepen van deze controle groep heeft te maken met het, veelvuldig niet nakomen van de regelgeving, zoals vis meenemen, rommel achterlaten op de visplek en het vissen zonder de vereiste vergunningen.

De groep controleurs is een groep van vrijwilligers die zich inzetten voor controle van de visdocumenten en op de naleving van de regels op/aan de wateren van de BHK in Bergen op Zoom Deze groep vrijwilligers geven met name advies wat er wel en niet kan en natuurlijk hebben zij een goed contact met zowel Politie als Boa’s zodat ze hier altijd een beroep op kunnen doen als er probleem gevallen ontstaan.

Van de controleurs zijn er 9 geslaagd voor de Cursus Controle Sportvisserij van Sportvisserij Nederland en kunnen zich als zodanig legitimeren. De overige kunnen zich legitimeren met de Controleurspas van de BHK. Het afgelopen jaar zijn er op de verschillende wateren zo’n 1000 controles uitgevoerd en door nauwe samenwerking met Handhaving zijn dan ook diverse bekeuringen uitgereikt.

Regels, sportvisserij in Bergen op Zoom 

1. Bij het vissen in alle wateren van de BHK moet u een BHK vergunning hebben.

2. Bent u lid van: Streijnvissers, Karper, Edelkarper of de Rietvoorn moet u bij die vereniging een BHK vergunning kopen.

3. Heeft u een vispas van Sportvisserij Nederland dan kunt u een BHK vergunning kopen bij Hengelsportzaak Jurgers (ook voor overige informatie en materialen kunt u hier terecht).

4. U mag maar met maximaal 2 hengels vissen met ieder maximaal 2 haken.

5. Het gebruik van een leefnet is verboden elke vis dient na vangst meteen terug gezet te worden in hetzelfde water. Meenemen van vis naar huis is verboden.

6. U dient uw visplek schoon achter te laten en alleen overdag te vissen (met een aparte vergunning kan ook s’ nachts worden gevist).

7. Hou er rekening mee dat Nederland gesloten tijden kent voor Roofvissen met kunstaas van 1 april tot de laatste zaterdag van mei.

8. Boete bedragen variëren van 95 euro tot 420 euro.

Voor informatie over de BHK kan de app: “bhk-boz.nl” worden gedownload. Maar ook op BHK Bergen op Zoom kan alle informatie, zoals regelgeving, de verschillende viswateren etc. worden gelezen.