Team Aanloop Powerbouwers
Team Aanloop Powerbouwers Foto: Jeannine van Meel

BS De Aanloop bij landelijke First Lego League Wedstrijd: ‘Trots op onze Powerbouwers!’

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Dit jaar namen 10 kinderen uit groep 8 van BS de Aanloop in Bergen op Zoom deel aan de First Lego League wedstrijd met als thema ‘Superpowered’, gerelateerd aan duurzame energie. 

Tijdens de regiofinale in Breda op 4 februari 2023 wonnen ze de award voor het innovatieproject en scoorden ze hoog bij de robotwedstrijd, waardoor ze als derde eindigden en mochten door naar de Landelijke Finale in Delft, waar 42 teams uit alle provincies aan deelnamen. Op de TU Delft moesten ze hun missies opnieuw presenteren, waarbij het plezier en de goede moed van de dag de echte beloning was, aangezien er geen tastbare prijs was gewonnen. 

In maart 2023 hebben ze ook hun project aan de wethouders van Bergen op Zoom gepresenteerd, wat betrekking had op het bouwen van een duurzame wijk in een duurzame omgeving. “We hebben in maart ons project aan de wethouders van Bergen op Zoom gepresenteerd; een duurzame wijk in een duurzame omgeving. Wie weet hebben ze ons advies hierbij nog wel nodig! Trots op onze Powerbouwers!”