Humanitas biedt hulp als het eens niet goed met je gaat

BERGEN OP ZOOM - Iedereen krijgt met tegenslag te maken. Meestal redden mensen zich daar zelf mee. Maar soms kom je in een situatie dat het allemaal te veel wordt en zou je willen dat iemand je helpt. Een ‘maatje’ dat naast je staat en je helpt om door een moeilijke tijd te komen.


Of je nou minder lekker in je vel zit, je eenzaam voelt, of het lastig vindt om alleen onder de mensen te komen en zo nieuwe mensen te ontmoeten. ‘Maatjes’ van Humanitas kunnen je daarbij helpen. Met een hand op je schouder en een luisterend oor zetten jij en je Maatje in een periode van één tot anderhalf jaar stappen om de situatie te verbeteren.

Een voorbeeld: Janneke (niet haar echte naam) heeft een moeilijke tijd en een verhuizing achter de rug, waardoor haar contacten zijn verwaterd. Ze voelt zich vaak eenzaam. Haar kinderen adviseren haar om aan te kloppen bij Humanitas Maatjes. Janneke wordt in contact gebracht met een vrijwilligster. Ze ontmoeten elkaar wekelijks bij Janneke thuis. Ze bespreken de week en gaan af en toe wandelen. De gesprekken zijn vertrouwelijk. Langzaam maar zeker neemt Jannekes zelfvertrouwen toe. Ze gaat meer naar buiten, ontmoet haar buren en bouwt een nieuwe kennissenkring op. Ze kan weer wat betekenen voor anderen en voelt zich minder eenzaam. Na een jaar nemen Janneke en haar Maatje afscheid van elkaar

Hebt jíj behoefte aan een Maatje en woon je in de gemeente Bergen op Zoom? Bel dan naar Humanitas West Brabant West, tel. 0165-599936 of mail: maatjeswbw.boz@humanitas.nl.

Wil je zelf Maatje worden? Welkom! Je kunt je via bovenstaand e-mailadres of telefoonnummer aanmelden.[n]