Topteam Petangeske wint van concurrent 't Dupke

BERGEN OP ZOOM - Voor de 12e speelronde moest het topteam van Petangeske naar de grote concurrent 't Dupke in St Michielsgestel. Deze club is de huidige kampioen van Nederland. In hun midden hebben ze Joey van Doren, die op het EK in Den Bosch een bronzen medaille won. 


De thuiswedstrijd op 5 november eindigde met een minimaal verschil in 4-4. Met 2 wedstrijdpunten achterstand toog het team naar Oost-Brabant. Het is een glorieuze dag geworden. Petangeske heeft een sterk team. Van stond af aan dicteerden ze het wedstrijdbeeld. De eerste 3 doubletten leverde al een 2-1 voorsprong op. Vooral het plaatsen (pointeren) van Linda Schuurbiers en Ricardo Saarloos liep voortreffelijk. Maar ook de schutters (tireurs) Tom van der Voort, Eddie Hollestelle en Marwin van Diermen deden voortreffelijk werk. Zo kon het gebeuren dat Petangeske  aan het langste einde trok en de winst 5-3 naar Bergen kon brengen. Groot enthousiasme. 


Wie wordt kampioen van Nederland

Het gevolg van deze overwinning is dat Petangeske op gelijke hoogte staat met 19 wedstrijdpunten. De rangschikking geeft aan dat het spelpuntenaantal van 't Dupke iets beter is. Uit de onderlinge ontmoetingen in de strijd om het kampioenschap van Nederland haalde Petangeske 3 punten tegen 1 punt voor 't Dupke. De spelpunten rangschikking is zoiets als het doelpunten aantal bij het voetballen. Er resten nog 2 wedstrijddagen. Op 25 maart speelt 't Dupke tegen Le Biberon in Leeuwarden en Petangske tegen Le Cailloux uit Zeist. Dan op de laatste wedstrijddag speelt 't Dupke thuis tegen ABA uit Rijswijk en Petangeske tegen PuK uit Haarlem. Dat is niet de minste. Puk staat met 1 punt minder op de 3e plaats en heeft ook nog alle kansen in handen. Zo te zien heeft Petangeske het zwaarste programma.  Het zijn voor de club uit Bergen wel 2 thuiswedstrijden in de hal aan de Beukenlaan.

Wie wordt de kampioen van Nederland in 2023? 


Gevraagd

Enthousiast publiek gevraagd op 25 maart en 15 april. Kom kijken! Gratis entree. Je kunt ervaren hoe petanque gespeeld wordt. Als u straks met vakantie bent , bent u een stuk wijzer en hebt u meer inzicht in het spel in Frankrijk.

Misschien schuilt er in u wel een topspeler. Hartelijk welkom.[n]