Strijdend collectief Nieuw Borgvliet verslaat Sprundel

BERGEN OP ZOOM - Op de hobbelige grasmat in Sprundel kwamen de Borgvlieters goed uit de startblokken met als eerste hoogtepunt een schot van Ahmed van 20 meter waarop Sprundelse de doelman zich verkeek: 0-1. 


De Borgvlieters zonder aanvallers Rick, Jeffrey en Marco werden in de verdediging gedrongen maar die stond als een huis en gaf nauwelijks kansen weg. Eenmaal moest uitblinker Dylan op de lijn redding brengen en bewees Antal andermaal meermaals zijn klasse. Op het middenveld speelde na lange afwezigheid Frans den Boef een puike, sobere partij. Na 8 minuten in de tweede helft vond een voorzet van links van Sprundel een vrijstaande aanvaller: 1-1. Nikai, altijd betrouwbaar, schoot rakelings naast. De thuisclub had een veldoverwicht maar schiep zich nauwelijks grote kansen. Een kwartier voor tijd bereikte Nikai met een verre, zuivere vrije schop het hoofd van de opgerukte Dylan die de bal bij Michiel bracht die van dichtbij de 1-2 aantekende en vijf minuten later  lanceerde Dylan met een pass over 50 meter de weg sprintende Ahmed die alleen voor de keeper niet faalde:1-3.

Het werd nog 2-3 uit een strafschop na een ongelukkige handsbal van de sterk spelende Finnian maar daarbij bleef het. Een knappe prestatie van het vooral effectieve collectief want drie doelpunten uit vijf kansen.

Stand: 1. BSC 18 39; 2. Nieuw Borgvliet 18 38; 3. Rimboe  18 35; 4. Sprundel 17 31; 5. ODIO 18 28

Zondag thuis op de sfeervolle Markiezaten tegen het stugge Noordhoek. Onderschatting is des tegenstanders oor kussen dus waak daarvoor mannen!


Fusie 

17 maart hebben de leden van FC Bergen en Nieuw Borgvliet in een gezamenlijke vergadering maar met afzonderlijk stemming over diverse zaken en personen, ingestemd met de voorgenomen fusie met ingang van 1 juli 2023, als het nieuwe voetbaljaar begint. De jeugdleden van beide verenigingen die al 2 jaar onder de naam SJO vv De Markiezaten samen zijn gegaan, gaan dan op in de nieuwe vereniging VV De Markiezaten en telt al ruim 700 leden. In dezelfde gezamenlijke vergadering werd ook het bestuur gekozen van de nieuwe vereniging met als voorzitter Fred Brouwers, secretaris Danny Oerlemans, penningmeester Netty Maartense, voetbaltechnische zaken Patrick Nuijes, bestuurslid jeugd Michael Timmermans en bestuurslid maatschappelijke zaken, activiteiten en PR Sandra Jongenelen. Van elke vereniging dus 3 vertegenwoordigers.[n]