Vrijdag 24 maart

Expositie ´Synergie'

12:00 | Galerie Arsis

12 Brabantse beeldend kunstenaars van KuBra-Art, trekken weer richting het Westen van Brabant om hun kunst te tonen! Tijdens de expositie ´Synergie’ tonen de kunstenaars hun ziel, hun kwetsbaarheid en de harmonie die daaruit ontstaat. Contact en informatie: Stichting KuBra, Wilma de Turck, stichtingkubra@gmail.com, 06-38895119. Stichting KuBra www.stichtingkubra.nl. Tijdens deze expositie is Galerie Arsis, Zuivelplein 5, 4611NX Bergen op Zoom, geopend op vrijdag en zaterdag en op koopzondag 26 maart van 12 tot 17 uur. De toegang is vrij.

 

BOV brengt Broadway- én juniorversie The Addams Family

20:00 | Stadsschouwburg De Maagd

Van 24 maart t/m 2 april staat Stichting BOV in theater De Maagd met de Broadway-versie van 'The Addams Family'. Op 29 maart en 1 april speelt Young BOV - een initiatief voor de jeugd onder de vlag van Stichting BOV - in hetzelfde theater de juniorversie van de komische musical over de familie Addams. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.demaagd.nl.

 

Zaterdag 25 maart

Wat en hoe zien en horen we?

14:00 | Lectorium Rosicrucianum

In het centrum van Het Gouden Rozenkruis organiseren wij maandelijks een open inloop met een thema, waarover we met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Deze maand is het thema: Wat en hoe zien en horen we? Iedereen die zich door dit onderwerp aangesproken voelt, is van harte welkom. U bent ook vrij om alleen maar een kijkje te nemen in onze uitgebreide bibliotheek. De open inloop is op zaterdag 25 maart 14.00-15.30 uur. Toegang is gratis. Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom. www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

 

Zondag 26 maart

Flat Mountain: een nieuw folk- en rootsfestival

14:00 | Het Zwijnshoofd

Op zondag 26 maart kun je de hele dag muziek luisteren én maken op Flat Mountain: een nieuw festival voor folk en roots, in Het Zwijnshoofd in Bergen op Zoom. Op de line-up staan onder andere The Lasses, Dieter van der Westen band, Tip Jar en NinaLynn. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.flatmountainfestival.nl

 

IVN-excursie

8:00 | IVN Groene Zoom

De lente is de beste tijd om vogels te horen. De mannetjes zingen uit volle borst om een vrouwtje te lokken en om hun soortgenoten te laten horen dat hun plekje bezet is. Vogels zingen vooral vroeg in de ochtend. Zondag 26 maart, start om 8.00 uur in het tunneltje van de Antwerpse Straatweg naar Zuidgeest, Bergen op Zoom. We zijn ca. 9.30-10.00 uur terug bij het beginpunt. Deelname is gratis. Tip: stevige wandelschoenen en een verrekijker.


Maandag 27 maart

Alzheimercafé Bergen op Zoom

19:30 | Woonzorgcentrum Het Nieuwe ABG

Op maandag 27 maart is er weer een bijeenkomst van Alzheimercafe Bergen op Zoom, aanvang 19.30 uur in het Nieuwe ABG (inloop vanaf 19.00 uur) met als thema de rol van de casemanager in de ondersteuning van de mens met dementie en zijn/haar naasten. Aanvang 19.30 tot 21.30 uur. Bij aanvang van het Alzheimer Café zal Ricoh/DHL de organisatoren van het café een donatie overhandigen in de vorm van een cheque.

 

Dinsdag 28 maart

Lezing Alles is trilling

20:00 | Lectorium Rosicrucianum

Op dinsdag 28 maart wordt er bij Het Gouden Rozenkuis een lezing verzorgd met als titel "Alles is trilling". De lezing neemt u mee in de idee dat wij mensen, ieder voor zich, ertoe doen in het proces van mee-resoneren met de hogere trillingen, die zullen leiden tot nieuw bewustzijn en een nieuw handelingsleven. Dinsdag 28 maart, aanvang 20.00 uur bij Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom. Informatie: www.rozenkruis.nl.

 

Woensdag 29 maart

Workshop 'De Brabantse Wal anders beleven'

19:00 | de Kraaijenberg

In vier bijeenkomsten ontdekken we vier verschillende landschappen op de Brabantse Wal. Iedere bijeenkomst is met een buiten- en binnengedeelte. De vierde bijeenkomst wandelen we met een boswachter. Wil je dit ook ervaren, schrijf je dan in via www.ivn.nl/groenezoom. Data: woensdag 29 maart 19.00-21.30u Kraaijenberg; woensdag 5 april 19.00-21.30u Buitenlust; zaterdag 15 april 9.30-12.00u Zoomland; woensdag 19 april 19.00-21.30u Kleine Meer.