Nieuw Borgvliet blijft tweede na zege op Noordhoek

BERGEN OP ZOOM - Met Rick Bergmans weer in de spits maar nog zonder Marco de Vos en Jeffrey Franken won Nieuw Borgvliet op het kunstgrasveld van laagvlieger Noordhoek door een goede eerste helft.

Al  na 2 minuten kreeg de opgerukte Finnian een grote kans in de rebound maar hij trof de keeper. Bij de tegenaanval kreeg een Noordhoeker vrije doorgang : 1-0. Rick trof de paal en Collin schoot van dichtbij over. Maar na 14 minuten viel de gelijkmaker door Rick na goed doorzetten en 2 minuten later greep de zwakke Noordhoekverdediging slecht in en maakte Rick zijn tweede van de middag.Noordoek herstelde zich enigszins maar faalde in de afwerking. Na een half uur schoot Ahmed vanaf 20 meter de 3-1 binnen.

Nieuw Borgvliet controleerde na de pauze de wedstrijd en kreeg nog een goede kans via Benny maar hij trof de paal. Ook de Noordhoekers kregen nog een paar kansen maar slechts een daarvan werd benut in blessuretijd. Een zakelijke overwinning waarmee de Borgvlieters in het spoor van BSC blijven en de voorsprong op Rimboe en Sprundel vergrootten die gelijk speelde resp. verloor tot 3 resp. 9 punten.