BadmintonBoZ-voorzitter Roland Albertema leidt de jonge badmintonclub met een ledenbestand van ruim 150 spelers.
BadmintonBoZ-voorzitter Roland Albertema leidt de jonge badmintonclub met een ledenbestand van ruim 150 spelers. Foto: BadmintonBoZ | RECHTENVRIJ

Nieuwe club BadmintonBoZ viert haar eerste verjaardag

BERGEN OP ZOOM - Op woensdag 29 maart is het precies een jaar geleden dat twee Bergse badmintonclubs samen verder gingen als Badminton Bergen op Zoom (afgekort: BadmintonBoZ). Voorzitter Roland Albertema blikt terug op een succesvolle eerste 365 dagen: "Onze badmintonclub bruist en groeit!"


BadmintonBoZ is begin 2022 ontstaan uit een fusie tussen The Flying Shuttle '57 en BBV'69, twee clubs die allebei al in Sportcentrum De Karmel hun thuisbasis hadden. De jonge badmintonvereniging met toch al 65 jaar ervaring biedt haar meer dan 150 jeugd- en volwassen leden volop gelegenheid om recreatief en wedstrijdbadminton te spelen.


De badmintonsport leeft

Sinds de oprichting van BadmintonBoZ merkt het clubbestuur dat de snelste racketsport ter wereld gelukkig weer aan populariteit wint binnen de gemeentegrenzen. Met speelmomenten op verschillende dagen van de week en voor alle leeftijdscategorieën en speelniveaus is er voor iedereen een plekje.

Voorzitter Albertema vult aan: "Wij zijn een door leden en omgeving gewaardeerde sportclub waar gezelligheid en sportiviteit centraal staan. We genieten als bestuur daarom bijzonder van de drukbezochte speelmomenten: de badmintonsport leeft weer!" Dat blijkt ook wel uit het feit dat talloze oud-spelers de liefde voor de sport weer hervinden bij BadmintonBoZ en hun sportieve herinneringen graag ophalen in de sportkantine.

Het plezier op de speelavonden, -ochtend en -middag zorgt ervoor dat nieuwe spelers vaak direct kiezen voor een lidmaatschap. De slogan van BadmintonBoZ luidt niet voor niets: bij ons wil je horen! Voor kinderen en volwassenen die nog nooit gebadmintond hebben, is er ook het proeflidmaatschap van twee maanden om laagdrempelig een tijdje te snuffelen aan de sport. Voor hen liggen leenrackets altijd klaar.


Vol vertrouwen naar de toekomst

Als ervaren bestuurder weet Albertema dat je een badmintonclub niet louter bestuurt op ad hoc basis. In een maatschappij die beweegt, zul je als sportvereniging je oor te luister moeten leggen bij onder meer je leden én durven denken op de lange termijn. Hij vertelt: "Binnenkort organiseren we een avond om samen met leden te werken aan ons meerjarenbeleid. Deze leidraad voor de lange termijn wordt zo ook iets van de leden zelf. We kunnen bouwen op hun betrokkenheid bij BadmintonBoZ en daardoor kijken we vol vertrouwen naar de toekomst van de club."

Daags na het éénjarig bestaan organiseert de club haar eerste clubkampioenschappen en deze gaan plaatsvinden in Sportcentrum De Karmel. 31 maart en 1 april nemen ongeveer 50 leden het racket ter hand om mee te doen aan dit badmintonfeestje van het jaar. Voor voorzitter Albertema zijn eerste feestelijke prijsuitreiking in functie.


Kennismaken met BadmintonBoZ

Badminton Bergen op Zoom heeft een website op badmintonboz.nl met handige informatie voor nieuwe leden en is op sociale media te vinden via 'badmintonboz'. 

Iedereen die nieuwsgierig is en graag langskomt, kijkt eerst op de pagina 'kennismaken'.[n]