Woensdag 29 maart

Workshop 'De Brabantse Wal anders beleven'

19:00 | de Kraaijenberg

Met welke landschappen voel je je verbonden? Welk gebiedje heb je zien veranderen, ten goede of nadele? Welke plek zou je graag beschermd willen zien? Hoe ervaar je zelf de natuur, zoals bossen, velden, heide en vennen? In vier bijeenkomsten ontdekken we vier verschillende landschappen op de Brabantse Wal. Iedere bijeenkomst is met een buiten- en binnengedeelte. De vierde bijeenkomst wandelen we met een boswachter. Wil je dit ook ervaren, schrijf je dan in via www.ivn.nl/groenezoom. Data: woensdag 29 maart 19.00-21.30u Kraaijenberg; woensdag 5 april 19.00-21.30u Buitenlust; zaterdag 15 april 9.30-12.00u Zoomland; woensdag 19 april 19.00-21.30u Kleine Meer.


Donderdag 30 maart

Voorlichting energiebesparen voor senioren

14:00 | Wijkcentrum 't Fort

Een informatieve middag voor senioren die meer willen weten over isolatie van woningen, energie besparen met praktische tips en willen weten hoe men  dit probleem het beste kan aanpakken. Donderdag 30 maart in Wijkcentrum ’t Fort, Bernadettestraat 4, Bergen op Zoom. Aanvang 14.00-16.30 uur. De Wethouder van Bergen op Zoom komt spreken over het belang van energie. Hans Peter Verroen (Energiecoach): Wat kan een energiecoach voor U doen. Wout Huijgens (Woningcorporatie Stadlander): Energie besparen door huurders. Madeleine de Jong (Ambtenaar Bergen op Zoom): Waar kan de gemeente bij helpen Marius Veltman. Toegang gratis. Aanmelden voor 23 maart via Martien Franken, merank@home.nl. Graag uw naam, adres en het aantal bezoekers opgeven.

 

Vrijdag 31 maart

Laurel & Hardy filmavond

19:00 | 

Vrijdag 31 maart organiseert de Laurel & Hardy club Jitterbugs Tent weer een leuke filmavond rond het duo. Vanaf 19.00 uur is de inloop en zal de film 'Young Ironsides' van Charley Chase te zien zijn. Verder komen de volgende films aan bod: 'Sugar Daddies', 'Why Girls Love Sailors', 'Another Fine Mess' en 'A Chump At Oxford'. De filmavond vindt plaats in het clubgebouw van tuinders vereniging de Bommesee, Glenn Millerstraat 24 te Bergen op Zoom. Reserveren kan via www.jitterbugstent.nl of jitterbugstent@gmail.com. Het hele jaar zamelt de club geld in voor Oekraïne door giften en fooitjes van de bezoekers. Ook zal de club dit doen met verkoop van spullen op 21 mei aan hun kraam tijdens de rommelmarkt die georganiseerd wordt door de Bommesee.

 

Zaterdag 1 april

Mama Relax ochtend

10:15 | Centrum Ont-moet

Speciaal voor gevoelige mama's die zichzelf soms bijna vergeten is er 1 april een Mama Relax ochtend in Centrum Ont-Moet. Een combinatie van eenvoudige yoga, mindfulness, chant, meditatie en creatieve oefeningen voor zelfreflectie. Docent Mariska Franken van Hartestraal Coaching & Ontspanning brengt je weer tot rust en in balans. Info & aanmelden: www.hartestraal.nl

 

Archeologietour Verborgen Vesting

10:45 | Verborgen Vesting

Tijdens de unieke Archeologietour vertelt de archeologievrijwilliger van Stichting In den Scherminckel over de opgravingen en het tot stand komen van De Verborgen Vesting, maar ook over andere – al dan niet opgegraven - vestingwerken in Bergen op Zoom. Zaterdag 1 april om 10.45 uur. De Verborgen Vesting is helaas niet goed bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Informatie en aanmelding (verplicht): scherminckel@home.nl of www.scherminckel.nl


Open Kerk en expositie in Sint-Martinuskerk

11:00 | Martinuskerk

Zaterdag 1 (11-16u) en zondag 2 april (12-16u) is er in de Sint-Martinuskerk te Halsteren een expositie van schilderijen van de schildersclub van Kees Warmoeskerken. Deze club bestaat uit 6 vrouwen en daarbij hun leraar en inspirator. Ieder werkt in haar eigen stijl, met aanwijzingen van Kees. Zo schildert Will heel figuratief, Joke schildert vooral bloemen, Addy maakt heel kleurrijke schilderijen, Niek schildert portretten, Jos maakt meestal landschappen en Corian schildert met de seizoenen. En natuurlijk is er het werk van Kees. De handwerkgroep heeft weer dingen te koop en de boekenkast is gevuld met boeken voor jong en oud.

 

Spiritueel ontmoeten bij het Rozenkruis

14:00 | Het Gouden Rozenkruis

In het centrum van Het Gouden Rozenkruis in Bergen op Zoom organiseren wij elke zaterdag een spiritueel ontmoeten, gesprekken van hart tot hart. In gesprekken van hart tot hart gaan we op zoek naar antwoorden op essentiële levensvragen tijdens het spiritueel ontmoeten bij Het Gouden Rozenkruis. U bent ook vrij om een kijkje te nemen in onze bibliotheek. Toegang gratis. Zaterdag 1 april, 14.00-15.30 uur. Het Gouden Rozenkruis, Blauwehandstraat 21 Bergen op Zoom http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom.

 

Zondag 2 april

Natuurexcursie op Landgoed Zoomland

10:00 | Brasserie Bozlust

Wel eens gehoord van Goeree, de Zeezuyper, Hengstmeer of het Keutelmeer? Waar komen deze namen vandaan? Landgoed Zoomland kent een eeuwenlange geschiedenis van turfwinning, landgoederen, jacht, maar ook tuinbouw en veeteelt. Er zijn nog restanten te vinden van o.a. één van de landgoederen. Nieuwsgierig geworden naar dit mooie gebied of het weer eens met andere ogen willen bekijken? Wandel dan mee met een IVN-natuurgids op 2 april. Zondag 2 april van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname is gratis. Start vanaf Brasserie Bozlust, Boslustweg 1, Bergen op Zoom.

 

Het filosofisch gesprek

14:00 | Filosofisch café

Zondag 2 april komen we weer bijeen voor een goed gesprek over een levensvraagstuk. Geen felle discussies, maar gezamenlijk zoeken naar het antwoord op een samen gekozen levensvraag. Interessant, veelzijdig en het gesprek staat onder deskundige leiding. Meer informatie vind je op onze website filocafé.nl of onder onze eigen naam Sapere Aude. Vooraf inschrijven is niet nodig. Om uit de startkosten te komen vragen we vijf euro entree. Je eerste bezoek is gratis. Aanvang 14.00-16.30 uur in het gebouw Engelsestraat 30 in Bergen op Zoom.

 

Evensong Ontmoetingskerk

17:00 | Ontmoetingskerk

Zondag 2 april wordt er op Palmzondag een Evensong uitgevoerd in de Ontmoetingskerk met als thema “Op de drempel van de Stille Week". In deze Evensong zal het projectkoor “Rond de Brabantse Wal" medewerking verlenen met composities van o.a. Attwood, Stanford, Mozart en Rutter. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door pianist Edu de Goffau en blokfluitist Elsbeth Huffmeijer. De muzikale leiding is in handen van Annemiek Vogels. Voorganger is ds. Ellen van Sluijs. Aanvang 17.00 uur in de Ontmoetingskerk, Bolwerk Zuid 134, Bergen op Zoom. Toegang gratis.

 

Maandag 3 april

Bijeenkomst Postzegelvereniging Onderling Contact

19:30 | Wijkcentrum 't Fort

Op maandag 3 april wordt weer een bijeenkomst van postzegelvereniging Onderling Contact gehouden in onze nieuwe vergaderlocatie Wijkcentrum 't Fort, Bernadettestraat 4 te Bergen op Zoom (achter de Lourdeskerk). Aanvang 19.30-22.00 uur. Toegang gratis.