Afbeelding
Foto: Venema Media

Het OM klaagt verdachte van woonwagen-brand aan voor dubbele poging tot moord

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Een heftig incident in Bergen op Zoom heeft geleid tot de verdenking van moord tegen een 47-jarige man. Afgelopen weekend stak hij de woonwagen van zijn ex-vrouw in brand, waarbij vier personen gewond raakten. Helaas overleed een van de slachtoffers, de 73-jarige Stien van Griensven, enkele dagen later aan haar verwondingen. Het Openbaar Ministerie heeft de verdachte aangeklaagd voor moord en een dubbele poging tot moord, naast de beschuldiging van brandstichting. 

Op zondagavond arriveerde de verdachte, R.V., bij de woonwagen aan de Calandweg met een kan benzine. Hij stak de woonwagen in brand waar zijn ex-vrouw en hun dochter verbleven, evenals de moeder van zijn ex-vrouw en nog een ander persoon. De woonwagen brandde volledig uit en vier personen raakten gewond. Het slachtoffer van 73 jaar overleed enkele dagen later aan haar verwondingen.

De verdachte is voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijft voorlopig nog veertien dagen vastzitten. Dat meldt BN DeStem. Er wordt onderzocht of zijn arrestatie verlengd moet worden. Volgens de politie ging het om een conflict in de relationele sfeer. R.V. en zijn ex-vrouw hebben samen een dochter, die aanwezig was bij het incident.

De verdachte wordt door het Openbaar Ministerie beschuldigd van moord en dubbele poging tot moord, vanwege de aanwezigheid van de twee andere slachtoffers in de woonwagen. Ook wordt hij beschuldigd van brandstichting. Zijn advocaat kan geen commentaar geven vanwege de beperkingen waaronder zijn cliënt wordt vastgehouden.

Het incident heeft geleid tot een golf van verontwaardiging en verdriet in de gemeenschap van Bergen op Zoom en daarbuiten. Het is tragisch dat een familieconflict heeft geleid tot zo’n verwoestend incident en dat het leven van een onschuldige vrouw is geëindigd. Hopelijk zal gerechtigheid worden gediend en kunnen de betrokken families beginnen met het verwerken van deze traumatische ervaring.