Kostbare driepunter Nieuw Borgvliet in Rucphen

BERGEN OP ZOOM - In een matige wedstrijd behaalden de Borgvlieters een benauwde zege in Rucphen.

Het begon goed want al na 8 minuten scoorde topscorer Rick Bergmans zijn 17e treffer door goed weg te draaien van zijn tegenstander na een voorzet van Michel Mertens. RSV moest komen en kwam ook. Het middenveld was voor de blauwwitten maar echt uitgespeelde kansen waren schaars ook omdat de Oranje-zwarten stug verdedigden. Na de rust viel al snel de gelijkmaker na een goed uitgespeelde aanval van de thuisclub. Het tekent de veerkracht en de strijdlust van de Borgvlieters als al vaker dit seizoen dat zij de rug rechtten en zich terugvochten in de wedstrijd. De Weghorst van de Markiezaten Rick dus kreeg 3 dotten van kansen maar hij schoot op de keeper, ver naast en hoog over maar is wel altijd een bron van gevaar voor elke tegenstander. Benny van Eekeren had pech toen hij na een goede loopactie na een prima pass van Davy Jansen zijn schot door een goede reflex van de doelman zag gepareerd. De 1-2 werd door Nikai Tanane vanaf 20 meter uit een vrije schop haarzuiver in de rechterbenedenhoek geschoten en ondanks aandringen van de thuisclub bleven de mannen van Geert Lazarom overeind. Spel moet beter maar in ieder geval lof voor de invallers Davy, Menno, Frans en De Graaf die streden voor elke bal.