Woensdag 5 april

De Hertgang in april

9:00 | Landgoed De Hertgang

Voor sommige mensen is het even wennen, die zomertijd, maar de natuur trekt zich er niets van aan. Die trekt z'n eigen plan en reageert niet op de klok. Maar wij hebben wel profijt van dat extra uurtje daglicht! Een goede reden dus om een voorjaarswandeling te maken op Landgoed De Hertgang in Halsteren. Want daar springen diverse bloeiers in het oog. Voor de bezoekers van De Hertgang zijn onlangs wat extra bankjes geplaatst. Neem dus even pauze tijdens uw wandeling en geniet van al het moois om u heen! Het landgoed is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur open voor bezoekers. Betalen (€ 4,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis) kan bij het Bezoekerscentrum met uw smartphone (QR-code). Daar kunt u ook de folder pakken en de route volgen die op de plattegrond is aangegeven. Contant betalen of pinnen is ook mogelijk. U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Voor meer informatie over het landgoed: kijk op www.dehertgang.nl.


 

Donderdag 6 april

Passie en Pasen met HMR

21:30 | St. Gertrudiskerk

Het vocaal/instrumentaal ensemble Hortus Musicus Religiosus (HMR) zal in de stadskerk van St.-Gertrudis komende week weer volop actief zijn. Op donderdag 6 april (Witte Donderdag) is er 's avonds om 21.30 uur een z.g. Nocture, een avonddienst met koormuziek en lezingen uit de zogeheten Donkere Metten. HMR in kleine koorbezetting met basso-continuo-begeleiding van Kirsten de Ruiter (cello) en Toine Jimkes (orgel) zingt muziek voor op een avond als deze in de Goede Week. De lezingen worden verzorgd door pastoor Paul Verbeek. Op vrijdag 7 april (Goede Vrijdag) wordt om 15.00 uur de viering van de Kruisweg muzikaal verzorgd met het Stabat Mater van Antonio Caldara (ca.1670-1736) voor koor, solisten, strijkers en basso-continuo. Ook nu is pastoor Paul Verbeek weer de voorganger. Tijdens de viering van het hoogfeest van Pasen, zondag 9 april om 9.30 uur, klinkt met solisten, koor en orkest de in 1796 geschreven “Heiligmesse" van Joseph Haydn (1732-1809). Het is de enige van de zes grote missen van Haydn die door HMR nog niet eerder met Pasen werd uitgevoerd. De schola cantorum zingt de gregoriaanse gezangen van het hoogfeest van Pasen. En traditioneel wordt de viering besloten met het 'Hallelujah' uit de Messiah van G.F. Händel (1685-1759). Voorgangers bij deze viering zijn pastoor Paul Verbeek en diaken Anton Jansen. Bij alle vieringen deze week heeft Koert Damveld de muzikale leiding.

 

Zaterdag 8 april

Miniconcert Pasen

14:00 | Thaliaplein

Op zaterdag 8 april is er een miniconcert op het Thaliaplein in Bergen op Zoom van 14.00 tot 15.00 uur met het thema: Pasen, Jezus leeft! Muziek, zang en appelwoord. Kom even kijken en luisteren bij de kiosk op het plein, van harte welkom!

 

Atelier Ravel zet de deuren open

11:00 | Atelier Ravel

De kunstenaars van Atelier Ravel zetten drie dagen lang de deuren open aan de Ravelstraat tijdens het lange paasweekeinde. Van zaterdag 8 tot en met maandag 10 april. Wederom kan iedereen een kijkje komen nemen in dit unieke stukje van de wijk Meilust. De deelnemende kunstenaars zijn al weken bezig speciaal om voor dit moment nieuw werk te maken. Maar we hebben ook gasten. Gerard Fransen geeft demonstraties glaskunst en beeldhouwer Hans Oerlemans toont zijn werk. Atelier Ravel mag gezien worden vinden we! Komt u ook? Voor de openingstijden zie de Facebookpagina van Atelier Ravel. Daar presenteren we ook de kunstenaars van Atelier Ravel en onze twee gasten.

 

Veteranen Ontmoetingscentrum

14:00 | Het Zwijnshoofd

Iedere tweede zaterdag van de maand komt het Veteranen Ontmoeting Centrum vanaf 14.00 uur bij elkaar in het Zwijnshoofd. Daar zijn veteranen en hun partner welkom om, onder het genot van een hapje en drankje, verhalen te delen. Die kunnen over uitzendingen gaan, maar ook recente gebeurtenissen. Bij de bijeenkomst zijn overigens zowel jonge als oude veteranen welkom. Zaterdag 8 april 2023 staat er weer een bijeenkomst op het programma. Waar: Het Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom. Tijd: aanvang 14.00 uur einde 16.30 uur. Tot dan. Kijk ook op de website www.veteranenboz.nl Voor meer info Hans van Leest 0641914892 jpavanleest@gmail.nl,

 

Joop Mijsbergen exposeert

16:00 | Gallery Lukisan

Omzien in Bewondering een selectie van werken van Bergenaar Joop Mijsbergen. Op deze tentoonstelling zien we een selectie van werken van Joop Mijsbergen, (Bergen op Zoom, 7 December, 1934) een “toevallige" selectie, zonder een echte rode draad, anders dan de schildershandtekening van Joop. Een selectie van werken uit een lange en productieve loopbaan, en een die nog immer nieuwe werken oplevert. Hij werkt figuratief met zowel olie, acryl als waterverf en bestrijkt daarmee een breed gamma aan onderwerpen. Elk werkstuk is het resultaat van niet aflatend zoeken naar evenwicht tussen vormen inhoud, en tussen abstractie en figuratie, met geen andere boodschap dan de toeschouwer een schoon, spannend en/of boeiend visueel avontuur mee te laten beleven. Opening 8 april 16.00 uur door mevr Letty Demmers, wethouder van cultuur en erfgoed, gemeente Bergen op Zoom. Gallery Lukisan, Moeregrebstraat 72,4611 JD Bergen op Zoom. Open: Do-Za 11-17 uur extra opening op tweede paasdag en 2e pinksterdag 11-17 uur.


 

Zondag 9 april

Pasen met de Zandkunstenares

10:00 | Evangelische kerk De Schuilplaats

Pasen met de Zandkunstenares, voor iedereen en alle leeftijden, op zondag 9 april om 10.00 uur. Evangelische kerk De Schuilplaats, Blokstallen 3, Bergen op Zoom, info@schuilplaats.com, www.schuilplaats.com. M.m.v. Rosa van der Vijver (zandkunstenares) en Thomas en Michelle (aanbidding).

 

Dinsdag 11 april

Lente-lezing

20:00 | Brasserie Bozlust

Op dinsdag 11 april om 20.00 uur geeft classicus Ward Warmoeskerken een lezing over 'Voorjaar in de Oudheid'. Het belooft een avond vol bloemen, planten, tuinen en natuurlijk Grieken en Romeinen te worden op een plek in de natuur: bij Brasserie BOZlust (de voormalige jeugdherberg, Boslustweg 1). Nu de natuur weer tot bloei komt, lijkt het een mooi moment om de Griekse en Romeinse verhalen over bloemen en planten weer eens te vertellen. Verhalen over Hyakinthos die in een hyacint veranderde en Narkissos die een narcis werd. Maar niet alleen deze wonderlijke mythen zullen aan de orde komen in deze lente-lezing. Er zal ruimschoots aandacht zijn voor bloemen en planten in de archeologie: wat weten we dankzij opgravingen over tuinen en parken? Welke bloemen en bomen groeiden en bloeiden er? Hoe waren Romeinse tuinen ingedeeld? En wat heeft het Colosseum te maken met de lente? Deze en andere vragen probeert Ward Warmoeskerken met veel beeldmateriaal en antieke teksten en voorwerpen volgende week dinsdag te beantwoorden in Brasserie BOZlust, waar voldoende parkeergelegenheid is. Voor meer informatie: wardwarmoeskerken.nl


 

Leven in eenheid, vrijheid en liefde

20:00 | Het Gouden Rozenkruis

Dinsdagavond 11 en vrijdagochtend 14 april start Het Gouden Rozenkruis een vijfdelige cursus Leven in eenheid, vrijheid en liefde. Samen willen we antwoorden zoeken die kunnen helpen idealen te verwezenlijken! dinsdagavond, 20.00-21.30u, 11 en 25 april, 9 en 23 mei vrijdagochtend, 10.00-11.30u, 14 en 28 april, 12 en 26 mei. Het Gouden Rozenkruis, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom. https://www.rozenkruis.nl/locatie/Bergen-op-Zoom.

 

Woensdag 12 april

Paasbrunch

14:00 | Ontmoetingskerk

Op Paaszondagmiddag 12 april bent u/jij van harte uitgenodigd voor de Paasbrunch van het Inloophuis. Het feest wordt gehouden in de grote zaal van de Ontmoetingskerk aan het Bolwerk. Aanvang is 14.00 uur. Welkom Namens de oecumenische werkgroep van het Inloophuis, Jan Foesenek, Eric Goossen en Ria van der Geer.