Afbeelding
Foto: Zoom(wo)man

Bergen op Zoom maakt zich op voor een sportief voorjaar met de Zoom(wo)man triathlon

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het voorjaar is begonnen en de duursportwedstrijden staan weer gepland. Maar er is één evenement dat eruit springt: de Zoom(wo)man triathlon georganiseerd door de Bananenwinkel op 6 mei op de nieuwe locatie de Waterschans. Na het succes van vorig jaar is de race terug in levende lijve met verbeterde parcoursen en dit jaar is er zelfs een onverharde versie van totaal ongeveer 100 km!

De Brabantse Wal is een duursportwalhalla en de Zoom(wo)man maakt hier optimaal gebruik van door het parcours te laten lopen rond de Zoom en het Zoommeer, langs heuveltjes, bos, polder, hei, zee en vergezichten. De race biedt een halve (2km zwemmen/90 km fietsen/21km lopen) of kwart triathlon (1km zwemmen/42km fietsen/10km lopen). Studio Velo, Loperscompany Roosendaal, Hopmans Fietsgigant en Triathlonwinkel.nl hebben prijzen toegezegd en er zijn al meer inschrijvingen binnen dan vorig jaar.

De Jan Wijten Memorial triathlon vond ooit al plaats in Bergen op Zoom en de eerste versie van de Zoom(wo)man was vorig jaar een virtuele wedstrijd vanwege de coronamaatregelen. Maar dit jaar gaat het evenement door in levende lijve met een start en finish op de Waterschans. De inschrijfkosten bedragen 25 euro en er is nog behoefte aan vrijwilligers voor opbouw, afbouw, fietsbewaking en tijdwaarneming. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je in en beleef een sportieve dag in het mooie Bergen op Zoom.

Voor meer informatie over inschrijven, updates en vrijwilligerswerk, ga naar www.bananenwinkel.nl/zoomman of neem contact op via organisatie@bananenwinkel.nl.