Judokas Van Roosendaal en Goossens behalen goud en zilver op NK Judo kata.
Judokas Van Roosendaal en Goossens behalen goud en zilver op NK Judo kata. Foto: Sportschool Shintai

Sportschool Shintai uit Halsteren behaalt goud en zilver op NK judo kata

Sport en vereniging

HALSTEREN - Op zondag 2 april vonden de Nederlandse kampioenschappen judo kata plaats, georganiseerd door de judobond Nederland. In vijf verschillende kata streden de deelnemers om de titels. Bij het Katame-no-kata deden maar liefst 11 verschillende koppels mee. De regerend kampioenen Peter Goossens en Jelle van Roosendaal waren als tiende aan de beurt en behaalden met 457 punten de hoogste score in de voorronde.

Ook in de finale liet het koppel Goossens - van Roosendaal zien dat zij boven de rest uitstaken. Met 39,5 punten verschil op de nummer 2 pakten zij met 465,5 punten wederom de Nederlandse titel. Het is nooit vanzelfsprekend dat je een hoge score behaalt bij judo kata. Net als bij turnen voer je een vastgesteld programma uit dat ongeveer 12 minuten duurt. Een verkeerde handeling of techniek kan al dermate veel strafpunten opleveren dat je buiten het podium valt. Het is dus belangrijk om 12 minuten lang geconcentreerd en gefocust te zijn en de technieken tot in perfectie uit te voeren.

Voor Goossens is het bijzonder dat hij alweer zijn 14e titel in het Katame-no-kata op rij heeft behaald en zijn 17e NK-titel totaal heeft gepakt, waarmee hij tevens Nederlands recordhouder is. Jelle van Roosendaal behaalde zijn 4e titel op rij in de hoofdklasse.

Met deze prestatie hebben Goossens en Van Roosendaal zich verzekerd van deelname aan het EK en WK later dit jaar. Ook namen zij deel aan het Kime-no-kata, waar zij knap het zilver wisten te pakken achter de regerend kampioen.

Sportschool Shintai uit Halsteren heeft met deze resultaten een schitterend resultaat behaald: goud en zilver op het NK voor de docenten Goossens en Van Roosendaal.