Afbeelding
Foto: Jan de Carpentier

Gastenhuis Bergen op Zoom opent haar deuren voor mensen met dementie

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Gastenhuis Bergen op Zoom opent haar deuren voor mensen met dementie en hun familie/mantelzorgers tijdens hun Open Huis op zaterdag 15 april 2023 van 14.00 tot 16.00 uur. Het kleinschalige woonzorgcentrum biedt een vrij appartement aan, betaalbaar met een gemiddeld pensioen en een indicatie voor 24-uurszorg.

Met haar dementievriendelijke werkwijze biedt Gastenhuis Bergen op Zoom 20 appartementen voor mensen met dementie, waarvan 2 voor (echt)paren. Het team bestaat uit 25 vaste (zorg)medewerkers, die dagelijks verse maaltijden bereiden. Het woonzorgcentrum heeft 2 huiskamers, een groot terras en is gelegen in een leuke woonwijk nabij het centrum en park.

Het Gastenhuis maakt deel uit van een landelijk concept met een hoge klant- en medewerkertevredenheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het woonzorgcentrum in 2020 en 2021 de ZorgkaartNederland Top 10 van best gewaardeerde verpleeghuizen haalde, met een gemiddeld waarderingscijfer van 9,0 uit ruim 275 waarderingen.

Tijdens het Open Huis krijgen geïnteresseerden een rondleiding en maken zij kennis met Claudia van Zundert, die dit dementievriendelijke huis leidt. Het woonzorgcentrum nodigt geïnteresseerden uit om zich aan te melden via hun website www.hetgastenhuis.nl/bergen-op-zoom..