Die Bachfreunde.
Die Bachfreunde. Foto: Die Bachfreunde

Concert Die Bachfreunde met expositie Hans Hazenbroek

HALSTEREN - Zaterdag 15 april geven Die Bachfreunde o.l.v. Nigel Hutson een concert in de St. Martinuskerk, Dorpsstraat 20 te Halsteren. 

Aanvang 20.00 uur. Tijdens het concert is er een tentoonstelling met schilderijen van Hans Hazenbroek. Hij was portretschilder en in het bijzonder zette hij uitvoerende musici op het doek. 


In De Heen woonde hij en werkte daar in zijn atelier. Het gevarieerde en aantrekkelijke programma bestaat uit een aantal klassieke werken van Bach, Händel, Seyfert en Stradella.
‘Die Bachfreunde' is een enthousiaste groep van 12 amateurmusici die regelmatig meewerken aan kerkdiensten en concerten verzorgen in de regio Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. Het ensemble heeft een aantal succesvolle concerten in Zuid-Frankrijk en België gegeven. De sopraan Corina Overgaauw zingt o.m. van J.S. Bach aria's uit Cantate 84 en 170 en van Händel uit L'Allegro, il Perseroso ed il Moderato. Daarnaast wordt een concert voor hobo en fagot van de onbekende componist Seyfert uitgevoerd. De toegang is gratis. Vrije gift na afloop ter bestrijding van de onkosten. Onder het genot van een drankje is er gelegenheid om na te praten en de expositie te bekijken. Info: Constance Brugmans-Bergijk, 06-22243445.[n]