Woensdag 12 april

Paasbrunch

14:00 | Ontmoetingskerk

Op Paaszondagmiddag 12 april bent u/jij van harte uitgenodigd voor de Paasbrunch van het Inloophuis. Het feest wordt gehouden in de grote zaal van de Ontmoetingskerk aan het Bolwerk. Aanvang is 14.00 uur. Welkom Namens de oecumenische werkgroep van het Inloophuis, Jan Foesenek, Eric Goossen en Ria van der Geer.

 

Zaterdag 15 april

Open dag bij Scouting Halsteren

13:30 | Scouting Halsteren

Scouting Halsteren houdt zaterdag 15 april de jaarlijkse open dag. Lijkt scouting je iets voor jouw dochter of zoon, wil je gewoon zomaar eens komen kijken hoe een scouting middag eraan toe gaat of lijkt het je misschien wel wat om leiding te worden? Iedereen is welkom tussen 13:30 tot 16:00 uur aan de Beeklaan 14. Alle groepen zullen op deze dag op en rond het terrein een van de activiteiten laten zien die bij hun groep past en de scouts zullen lekkere hapjes klaarmaken.

 

Spiritueel ontmoeten

14:00 | Het Gouden Rozenkruis

In het centrum van Het Gouden Rozenkruis organiseren wij elke zaterdag een spiritueel ontmoeten. In gesprekken van hart tot hart gaan we op zoek naar antwoorden op essentiële levensvragen. U bent ook vrij om een kijkje te nemen in onze bibliotheek. De toegang is gratis, voor koffie/thee wordt gezorgd. Zaterdag 15 april, 14.00-15.30 uur, Het Gouden Rozenkruis, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom, http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

 

SAMS ' Kledinginzamelin

10:00 | Quirinuskerk

Op zaterdag 15 april wordt op het kerkplein voor de H. Quirinuskerk te Halsteren de voorjaarsinzameling van SAM's Kledingactie voor Cordaid Mensen in Nood gehouden. Ditmaal is de opbrengst van de inzameling bestemd voor het project “Zorg voor Moeder en Kind in Ethiopië". Vrijwilligers zijn van 10.00 uur tot 12.00 uur aanwezig om uw kleding in gesloten plastic zakken in ontvangst te nemen. 

 

Concert met expositie

20:00 | Martinuskerk

Zaterdag 15 april geven 'Die Bachfreunde' o.l.v. Nigel Hutson een concert in de St. Martinuskerk, Dorpsstraat 20 te Halsteren. Aanvang is om 20.00 uur. Tijdens het concert is er een tentoonstelling met schilderijen van Hans Hazenbroek. Hij was portretschilder en in het bijzonder zette hij uitvoerende musici op het doek. De toegang is gratis. Vrije gift ter bestrijding van de onkosten. Informatie: Constance Brugmans-Bergijk, tel. 06-22243445.

 

Jaarconcert St. Cecilia Halsteren

20:00 | De Wittenhorst

Zaterdag 15 april organiseert harmonie Sint Cecilia Eensgezindheid uit Halsteren weer haar jaarconcert in de grote zaal van de Wittenhorst. Het thema is: 'High in the Sky'. Harmonie & opleidingsorkest staan o.l.v. dirigent Charles Bosters, drumband o.l.v. dirigent Marcel Wijngaarden. De zaal is open vanaf 19.45 uur, aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.

 

Zondag 16 april

Vogelbeurs

9:30 | Buurthuis de Kastanje

Zondag 16 april is er weer een vogelbeurs. Welkom van 09.30 tot 12.00. Locatie buurthuis de Kastanje in Bergen op Zoom.

 

Openluchtconcert

14:00 | Fort de Roovere

Geniet van een hele middag vol vrolijke lenteklanken aan de voet van de Pompejustoren gelegen op Fort de Roovere aan de Schansbaan te Halsteren. Drie regionale muziekgezelschappen presenteren zich onder het motto “We Blazen Hoog van de Toren”. Initiatiefnemer, de Koninklijk Erkende Harmonie Eendracht Maakt Macht (EMM) uit Bergen op Zoom, begint de reeks, gevolgd door het Roosendaals Matineeorkest. Het seniorenorkest Youn4ever van het Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom (CKB) presenteert zich als laatste. Bij slecht weer wordt een alternatieve locatie voor het concert gezocht. De toegang is geheel gratis.

 

IVN-excursie op de Molenplaat

10:00 | Slagboom aan Noordlandseweg

Zondag 16 april verzorgt IVN-Groene Zoom een excursie op de Molenplaat. De Molenplaat is een natuurgebied in ontwikkeling, beheerd door Brabants Landschap. De natuurgids besteedt onderweg aandacht aan diverse onderwerpen. De excursie is gratis en start op zondag 16 april om 10.00 uur. De verzamellocatie is vóór de slagboom aan de Noordlandseweg (Bergen op Zoom). Advies: kom mét de fiets. Vanaf de verzamelplek fietsen we zo'n zeshonderd meter westwaarts richting startpunt. Tip: wandelschoenen en verrekijker.

 

Dinsdag 18 april

Bezinning Heilige aarde

20:00 | Het Gouden Rozenkruis

Op dinsdag 18 april wordt er een bezinning in de tempel verzorgd met als titel 'Heilige aarde'. Men wordt verzocht tijdig aanwezig te zijn. De toegang is vrij en de ingang is aan de Cromwielstraat. De bezinningsbijeenkomst is op dinsdag 18 april en begint om 20.00 uur. Het Gouden Rozenkruis Blauwehandstraat 21 4611RK Bergen op Zoom http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom