Afbeelding
Foto: Zuiderwaterlinie.nl

Fort de Roovere genomineerd voor mooiste fort van Nederland

Door: Charlotte Sijbers Algemeen

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM - Dit weekend start het Fortseizoen. Dat betekent dat de forten in Nederland de deuren weer openen voor bezoekers. Daarnaast organiseert Stichting Liniebreed Ondernemen de verkiezing van het mooiste fort van Nederland. Fort de Roovere in Halsteren is één van de genomineerden.

Van torenfort tot lunet, Nederland telt ruim 200 forten. Stichting Liniebreed Ondernemen zet zich in voor iedereen die betrokken is bij de waterlinies in Nederland, waaronder ook de forten vallen. Dit doen ze door onder meer bezoekers te informeren over de activiteiten op en rond de forten. Zo is dit weekend de start van het Fortseizoen: Het begin van het toerismeseizoen. Mensen kunnen neerstrijken op één van de vele fortterrassen, of deelnemen aan tal van activiteiten. Fietsentochten, speurtochten voor kinderen, rondleidingen en expedities, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Fort de Roovere

Fort de Roovere nabij Bergen op Zoom is een van de grootste forten van de West Brabantse waterlinie. Het is in 2010 helemaal opgeknapt. Het is bekend van de Mozesbrug, een brug die diep onder het wateroppervlak ligt, maar waarbij wandelaars toch droge voeten houden. Fort de Roovere is genomineerd voor de verkiezing “Mooiste fort van Nederland”. 

Stemmen voor het mooiste fort kan tot 1 juli 2023 op deze website