Petangeske gaat naar buiten

BERGEN OP ZOOM - April is een drukke maand voor de organisatie van Petangeske. Bij de 4 verschillende wintercompetities moet de eindstand opgemaakt worden en de voorbereidingen voor de zomer-competities zijn in volle gang. 


De NPC (Nationale Petanque Competitie) is een wintercompetitie die voor het 1e team heel spannend is geweest. Twee wedstrijden voor het einde stond dit team op gelijke hoogte op de eerste plaats met 't Dupke uit St Michielsgestel. Een gelijkspel daarna tegen de jbv uit Zeist dempte het enthousiasme voor de Nederlandse titel. De laatste wedstrijd tegen PUK uit Haarlem zal beslissen over de 2e Plaats.

Het 5e team is overtuigend kampioen geworden in hun divisie. De overige teams hebben zich goed geweerd en zijn boven in de rangschikking terug te vinden.

In het winterseizoen organiseerde Petangeske  in de hal aan de Beukenlaan  onderlinge competitie-wedstrijden. Op dinsdagavond ging het om doubletten, die door de computer bepaald werden. Winnaar met 45 gewonnen partijen was Frans Clement. In de B-groep was Joop Bergsma de sterkste. De C-groep werd een prooi voor Corry Boschman. De donderdagavond competitie was met 16 gewonnen partijen voor Tom van der Voort en Ricardo Saarloos. Maar ook hier deed Frans Clement het goed, want samen met Corné Schuurbiers haalde hij  eveneens 16 x winst. Iets minder spelpunten verwees hem naar de 2e stek.

Cees Boschman en Wim Nout krijgen de 1e prijs voor hun resultaat in de middag-competitie.

Intussen zijn de poule-indelingen voor de regionale afdelingscompetitie vastgesteld. Deze worden op zaterdagmiddag gespeeld op de accommodaties van de deelnemende verenigingen.

De afdeling Zuid-West van de NJBB organiseert op zondag 7 mei op de accommodatie van Petangeske het districtkampioenschap tête-a-tête. Een tegen een. Je speelt dan alleen met 3 boules en kun je de schuld niet afschuiven op het slechte spel van je maat. De  4 besten, zowel bij de vrouwen als de mannen zijn gerechtigd om in te schrijven voor het NK op 21 mei in Harderwijk.

In april 2024 bestaat Petangeske 40 jaar. Een jubileumcommissie is met de voorbereidingen gestart voor een feestelijke viering.